Jönköping University tog silver i Europa mästerskapen i rodd

Roddaren Martin Johansson, från Jönköping University, ha kommit på andra plats i B finalen av 2000 m i lättviktsklassen för män på 2018 European University Games.

Jönköping Universitys Martin Johansson tävlar i sin roddbåt på 2018 European University Games. (Foto: Daniel Gustafsson)

Martin Johansson, student på Jönköping Universitys Tekniska Högskola, var den enda svenska roddaren att kvala in till årets European University Games. Inte nog med andra platsen i B finalen, så slutade han på en åttonde plats i den slutliga generella placeringen för hans klass.

European University Games Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett två-och-en-halv-vecka event där studenter från 300 olika universitet deltar i tävlingar i 13 olika sporter. Tävlingarna är arrangerade av European University Sports Association och äger rum två gånger per år i en ny europeisk stad. I år hölls evenemanget i staden Coimbra i Portugal.

I september 2019, är det dags för Jönköping University att vara värd för European University Rowing championships Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det kommer att komma runt 500 atleter till Jönköping som representerar över 80 universitet från 21 europeiska länder för att tävla i ett flertal roddevents.

Klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att se en film av tävlingshöjdpunkterna, inklusive Jönköping Universitys roddlag i action.

2018-07-23