Alumnföretag från JU tar in 100 miljoner SEK i riskkapital

Impraise, ett företag startat av alumner från både Jönköping International Business School och Tekniska Högskolan, har tagit in 10,6 miljoner dollar i kapital för att fortsätta sitt arbete med att ersätta det årliga utvecklingssamtalet med en feedback-app.

Impraise grundare, från vänster: Arnaud Camus, Bas Kohnke, Steffen Maier and Felipe Dobreira.

Impraise Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en mobil plattform som gör det enkelt att snabbt ge personlig feedback efter ett möte eller projekt. Företaget, som lanserades i slutet av 2014, grundades vid Jönköping University av tre utbytesstudenter från Holland och Tyskland under tiden de studerade masterprogrammen Strategic Entrepreneurship vid Jönköping International Business School och User Experience Design (tidigare under namnet Information and Engineering Management programme) vid Tekniska Högskolan.

Efter att ha kommit tvåa i en uppstartstävling kom de med i Science Parks acceleratorprogram och därifrån gick vägen vidare till en av världens främsta acceleratorer – Y Combinator Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Silicon Valley.

– Impraise spelar en viktig roll när det kommer till att hjälpa ledare att maximera prestationen hos individer och team, att stötta företagsutvecklingen och att öka behållandet av talanger, säger Bas Kohnke, CEO och medgrundare av Impraise i ett pressmeddelande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

– Stort grattis till Bas Konkhe och teamet. Den nya finansieringsrundan är ett bevis på att de är en internationell tech-succé. Samtidigt är det roligt för både Science Park och Jönköping University att kunna visa att internationellt framstående entreprenörer både utbildar sig och startar sina resor i Jönköpingsregionen, säger Gustav Österström, VD, Science Park Jönköping.

Källa: artikel från Science Park.

2018-08-16