JU-alumn fick pris som Årets Unga Ledande Kvinna

Eftersom endast 28% av ledarna i Jönköpings län är kvinnor finns Årets unga ledande kvinna till för att lyfta fram goda förebilder som kan inspirera andra att bli framtidens ledare. Helen Truong, tidigare student på Tekniska Högskolan vann det prestigefyllda priset Årets Unga Ledande Kvinna.

Helen Truong, foto: Anna Jansson

- Det känns jätteroligt! Jönköping hade nog inte varit ett alternativ för mig om jag inte hade kommit hit och pluggat, säger Helen Truong.

För fjärde året i rad har Årets unga ledande kvinna korats, en satsning för att på sikt bidra till att fler kvinnor återfinns på ledande positioner. Jönköping University stöttar projektet. Agneta Marell, rektor, var en av de som deltog vid prisceremonin och hyllade vinnaren.

- Detta är ett viktigt arrangemang och skapar grund för utveckling. Vi är stolta över att vara delaktiga och extra roligt att så många JU-alumner finns med på listan och dessutom vinner, säger Agneta Marell, rektor vi Jönköping University.

Helen Truong som gick ut Tekniska Högskolan 2012 är numera gruppchef för Husqvarna Group och vann nyligen ett annat pris som trainee-vd på Elmia.

Utdrag ur juryns motivering:

”För ett ledarskap som av andra beskrivs som modigt, målinriktat och ambitiöst där hon har utmanat befintliga arbetssätt, hittat nya lösningar och lyft sina medarbetare. Vinnaren vill gå hela vägen till toppskicket i näringslivet – och vi tror att hon har både envishet, driv och ledaregenskaper för att ta sig dit. ”

Läs mer: https://aretsungaledandekvinna.se/helen-truong-ar-arets-unga-ledande-kvinna-2018/

2019-02-22