Professor Mats Jackson blir prorektor vid Jönköping University

Professor Mats Jackson, forskningschef vid Tekniska Högskolan och programansvarig för SPARK, blir prorektor vid JU och tillträder den 1 april 2019.

Mats Jackson är professor i innovativ produktion och har varit anställd vid Tekniska Högskolan sedan den 1 januari 2017 med uppdrag att utveckla och driva Jönköping Universitys forsknings- och utbildningsmiljö SPARK. Mats har sedan tidigare en välmeriterad akademisk karriär och en gedigen erfarenhet från ledande positioner inom näringslivet.

Den 21 februari beslutade Stiftelsestyrelsen som är Jönköping Universitys högsta beslutande organ, att tillsätta Mats Jackson som prorektor från den 1 april.

- Det känns roligt att vi hittade den här kompetensen inom Jönköping University och att ledningen nu är fulltalig, säger Monica Dahlbom, Stiftelsestyrelsens ordförande.

- Jag är mycket glad att Mats Jackson blir prorektor för Jönköping University. Hans breda och djupa kunskap från såväl akademi som industri, hans erfarenhet av kvalitetssäkringsarbete och hans gedigna intresse för samverkan är några av de egenskaper som gör Mats till en stor tillgång för JU:s ledning, säger Agneta Marell, rektor.

Mats kommer att ha uppdraget som prorektor på 50% och fortsätta arbeta 50% med sitt uppdrag att driva den JU-övergripande KK-miljön SPARK.

- Jag ser fram emot uppdraget som prorektor och samarbetet med ledningen och att driva Jönköping University framåt, säger Mats Jackson.

Fakta Stiftelsestyrelsen

Stiftelsestyrelsen är Jönköping Universitys högsta beslutande organ. Styrelsen är utsedd av regeringen från 1 maj 2016 till och med 30 april 2019.

2019-02-25