Öppet hus för blivande studenter

I lördags, den 2 mars, var det dags för årets Öppet hus. Besökare från hela Sverige var nyfikna på Jönköping University (JU) i stort och vad de fyra fackhögskolorna har att erbjuda.

Det var ett kylslaget Jönköping som hälsade besökarna välkomna i lördags för årets Öppet hus. På Campus möttes de av ett tält där de bjöds på fika och vår personal kunde hänvisa dem om de ville till en specifik fackhögskola.
- Vi vet att många uppskattar det personliga mötet, som tillför något annat än det man kan läsa sig till på webben. Att möta och prata med våra studenter och vår personal ger både information och en känsla som bara kan nås genom att besöka oss, säger Hanna Vinborg, ansvarig för nationell studentrekrytering.

De som ville fick gå guidade turer på skolan. Där fick de titta på alla byggnader och veta mer om JU. Det erbjöds också guidad busstur genom Jönköping för dem som ville se mer av stan.

På Campus Arena var det full fart. Där kunde besökarna bland annat E-sporta med Justice, träffa Jönköpings studentkår, prata med JUSA – Studenternas egen sportförening. Självklart fanns även studievägledare på plats för att ge personlig hjälp inför sina studie- och yrkesval.

På de fyra fackhögskolorna stod studenter från de olika programmen och svarade på frågor och berättade om utbildningarna. Varje program hade också egna informationspass där besökarna fick mycket matnyttig information.

- Jag är intresserad av att läsa till Socionom. Det är spännande med folks beteenden och utsatta människor i samhället. Jag vill göra skillnad, sa en ung kvinna som besökte Hälsohögskolan under Öppet hus.

Se bilder från Öppet hus nedan.

2019-03-05