Jönköping University förbereder sig för roddmästerskap

I höst kommer European Universities Championships i rodd att gå av stapeln i Jönköping. Hittills har 42 universitet från 13 olika länder registrerat sig för att delta.  Jönköping University kommer inte bara att tävla i mästerskapen, utan också spela en viktig roll som värd för det prestigefyllda evenemanget.

Mellan den 4-7 september kommer Jönköping Universitys campus att vara fullt av idrottare och andra besökare från hela Europa. Då kommer det 11:e europeiska universitetsmästerskapet i rodd till Jönköping. Campus kommer att vara medelpunkt för så väl roddarna, som övriga som besöker tävlingen.

Campus Arena kommer att agera både ackrediteringscenter för mästerskapen och platsen för besökarna att hitta något gått att äta. Under de fyra mässdagarna kommer en rad evenemang också att genomföras, bl.a. blir det en utställning kring JU:s Masterprogram, offentliga föreläsningar med  temat sport och idrott på Hälsohögskolan och Jönköpings Studentkår anordnar också kvällsevenemang.

Rodd är en av de absolut populäraste universitetssporterna - och detta mästerskap blir ett av de viktigaste sportevenemang Jönköping någonsin har haft. Roddtävlingarna hålls på Munksjön och målgången kommer att bli blir spektakulär, mitt i centrum vid Lillsjöplan (se karta nedan).

De Europeiska Universitetsmästerskapen i rodd 2019 genomförs som ett samarbete mellan Jönköping University, Jönköpings Studentkår, Sveriges Akademiska Idrottsförbund, Destination Jönköping, Jönköping Kommun, Jönköping University Rowing Association (JURA), Jönköpings Roddsällskap och Huskvarna Roddsällskap.

Du kan få regelbundna uppdateringar på Facebook, Instagram och Twitter, samt den EUSA webbsidan.

2019-03-08