Klimatveckan på Jönköping University

Den 4 september drar årets Klimatveckan igång. Under en hel vecka kan du låta dig inspireras av föreläsningar, seminarier och andra aktiviteter.

Jönköping University är en av runt 50 organisationer som ingår i Klimatrådet i Jönköpings län och flera aktiviteter äger rum på campus under veckan.

Dags att nominera till Klimatpriset 2019

Klimatpriset är länets största och mest prestigefyllda pris som delas ut för ett framgångsrikt klimatarbete i Jönköpings län. Bakom priset står Klimatrådet i Jönköpings län som har delat ut priset sedan 2012. Klimatpriset delas ut till framstående, ambitiösa och innovativa personer och organisationer som bidrar till Jönköpings läns klimatvision, att bli ett Plusenergilän. Priset består av en gjuten plakett och delas ut under Klimatveckan.

Alla kan nominera! Sista dag att nominera är den 15 maj.

Klimatpriset 2019 delas ut under klimatveckan 4-11 september.

Nominera till Klimatpriset 2019, Klimatrådets webbplats (nytt fönster).

Läs mer om Klimatrådet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Klimatvisionen om ett Plusenergilän - läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Om klimatveckan

Klimatveckan arrangeras av Klimatrådet sedan år 2014 med syfte att bidra till att nå visionen om att Jönköpings län senast år 2050 är ett plusenergilän. Klimatveckan präglas av gränsöverskridande, lättillgängliga och motiverande aktiviteter som ger kunskap, inspiration och ökad medvetenhet om fördelarna med ett aktivt klimatarbete.

#Solbilsrace!

På Klimatveckans avslutningsdag, den 11 september, genomförs också den prestigefyllda tävlingen som förenar förnybar elproduktion och transport – länets #Solbilsrace!

Solbilsracet, som är ett initiativ av Ungdomsrådet arrangeras för andra året av Klimatrådet i samverkan med JU Solar Team >> och Atteviks i Jönköping. 

Klimatveckan i Jönköping 2019
2019-04-02