Studenter visar talang för innovation på Xjobbsmässan

Idag, onsdagen den 29 maj, firar studenter från Tekniska Högskolan sin examen bl.a. med Xjobbsmässan – en utställning av sina examensarbeten. Företag från regionen kom till mässan för att träffa potentiella kandidater, inspireras av de innovativa idéerna på mässan och dela ut stipendier till studenter som bedömts ha presenterat de bästa examensjobben.

Ca. 50 studenter från Tekniska Högskolan ställde ut sina slutliga exjobb på Xjobbsmässan i Campus Arena.

Xjobbsmässan på Campus Arena var fylld med examensklara och finklädda studenter. De var på plats för att visa allt det hårda arbete och den kreativitet som del agt ned i sina examensarbete. Ca. 50 studentutställningar, vilka presenterade examensprojekt från många olika tekniska discipliner, fanns utställda på mässan.

Michael Lidbäck, chef för Live Traning på Saab Training System, var på Xjobbsmässan för att dela ut stipendium till en av kandidaterna.

- Det är kul att se resultaten efter tre års hårt arbete, säger Alyáa Tabaah, som idag tar examen från programmet Byggnadsutformning med arkitektur.

- För vårt examensjobb arbetade vi med planeringsavdelningen i Nässjö kommun, men idag har vi också haft andra kommuner som kommit och pratar med oss om våra idéer.

Det fanns många och varierade projektidéer utställda: från AI-lösningar för Skogsverket, till ett hälsoövervakningssystem för smarta hem, en ny prototyp för barnvagnshjul, en prototyp för utomhuskök och logistiklösningar för Volvos fabriker för tillverkning av dieselmotorer.

Kajsa Gustavsson and Frida Ohlsson, avgångsstudenter på produktutvecklings- och designprogrammet, visade sitt koncept för ett utekök som de utvecklat i samarbete med Trangia AB.

- Jag har kommit hit idag för att se nya idéer och innovationer, och för att möta potentiella kandidater att anställa hos oss på Saab, säger Michael Lidbäck, chef för Live Traning på Saab Training Systems AB.

Calle Andersson, affärsutvecklare på digitalbyrån Toxic Interactive Solutions, var på Xjobbsmässan för att dela ut stipendium i "Bästa webbdesign och utvecklingsprojekt".

- Jag har besökt denna mässa i ett par år och det är alltid intressant att se hur studenterna deltar i stans näringsliv och hjälper företag att hitta nya idéer. Näringslivet kommer till den här mässan för att leta kreativitet och hitta idéer som de inte kan komma på själva, förklarar han.

För mer information och information om vilka studenter som fick stipendier, vänligen besök Xjobbsmässans hemsida.

2019-05-29