Ny kanslichef på Jönköping University

Jenny Dahlkild blir ny kanslichef på Rektors kansli på Jönköping University (JU) från den 1 mars 2020.

Jenny Dahlkild, foto: Patrik SvedbergFörstora bilden

Jenny Dahlkild, foto: Patrik Svedberg

Jenny Dahlkild har under 2019 varit tf. vd för Jönköping University Enterprise, och innan dess var hon Operations Manager på samma bolag. Jenny har varit anställd på Jönköping University sedan 2006, först som forskningsassistent under den sista terminen av masterstudierna på Jönköping International Business School (JIBS). Hon har arbetat i olika roller på JU, bland annat som Academic Registrar på JIBS och som verksamhetsutvecklare på HS.

Rollen som kanslichef på Rektors kansli innebär ett övergripande ansvar för strategiska frågor och planeringsfrågor som rör hela lärosätet. Positionen har en plats i Jönköping University Executive team och rapporterar till rektor.

- Jag har haft förmånen att arbete med Jenny under hennes tid som tf. vd på JUE, ett uppdrag som Jenny har hanterat med skicklighet, engagemang och ansvarskänsla. Med sin kompetens och breda erfarenhet liksom kunskap om JU:s organisation kommer Jenny att vara en stor tillgång för JU:s ledning. Jag har stort förtroende för Jennys förmåga att leda och utveckla det övergripande arbete på Rektors kansli i nära dialog med bolagen inom JU, säger Agneta Marell, rektor vid Jönköping University.

- Det är fantastiskt roligt att få chansen att utvecklas i en ny roll här på JU och jag ser fram emot att vidareutveckla och stärka samarbetet mellan rektors kansli och bolagen på högskolan. Jag ser det som min uppgift att ge bästa möjliga stöd och förutsättningar för organisationen att kunna arbeta effektivt och målinriktat samt att skapa en trygg och trivsam arbetsplats för mina medarbetare, säger Jenny Dahlkild.

Kontaktuppgifter

Jenny Dahlkild
Email: jenny.dahlkild@ju.se
Telefon: 036-10 17 33 

Agneta Marell, rektor Jönköping University
Email: agneta.marell@ju.se
Telefon: 036-10 10 01

2019-11-27