JTH-studenter har utvecklat produkter med Husqvarna Group

Studenter på Tekniska Högskolan i Jönköping (JTH) har tagit fram nya produkter tillsammans med Husqvarna Group alternativt vidareutvecklat något som redan finns i deras sortiment.

På fredagen visar studenterna upp prototyper av produkterna i entréhallen på JTH.

Schema för den 6 december

09.00: Invigning av utställningen i JTH-entrén med Andreas Rangert, VP Product Management & Development och Ingrid Wadskog, VD Tekniska Högskolan i Jönköping.

09.05-10.00: Bandklippning, mingel och kaffe.

10.30-12.30: Slutredovisning i sal E1017 på JTH.

12.30 - 13.30: Lunch.

13.30-15.30: Slutredovisning fortsättning i sal E1017 på JTH.

Det är studenter som läser Maskinteknik med inriktning produktutveckling och design på Tekniska Högskolan i Jönköping som nu bjuder in till utställning och slutredovisning på JTH.

Kursen med fokus på produktutveckling ges i nära samarbete med Husqvarna Group. Under 14 veckor har studenterna arbetat med ett Arboristprojekt (trädfällning) för att ta fram nya eller utveckla befintliga produkter i Husqvarnas sortiment, för att öka värdet för kunden.

Studenterna avslutar kursen produktutveckling (15 högskolepoäng) den här veckan och ställer den 6 december ut sina prototyper på JTH. Då sker även slutredovisning av projektet tillsammans med personal från JTH och Husqvarna Group.

- Välkommen att besöka utställningen, träffa studenter, titta på deras prototyper samt kanske diskutera olika lösningar och funktioner, säger universitetsadjunkt Conny Larsson på avdelningen för Industriell produktionsutveckling, produktion och design på JTH.

Han hälsar att man självklart även får lyssna på studenternas slutredovisning under dagen.

2019-12-05