JIBS Entrepreneurship Challenge 2020

Den 30 mars går 2020 års upplaga av Jönköping International Business School Entrepreneurship Challenge av stapeln, där studenter tävlar om en prispott värd 130 000 kronor.

I år, på grund av utbrottet av coronavirus, och efter Jönköping Universitys beslut att omställa till mer digital verksamhet, kommer JIBS Entrepreneurship Challenge nu äger rum online.  

Tävlingen syftar till att stimulera kreativitet, entreprenörskap, gränsöverskridande tänkande och samtidigt främja laganda och samarbete mellan JU studenter från främst Jönköping International Business School (JIBS) och Tekniska Högskolan (JTH).

Varje år bjuds ett företag in för att ge studenterna ett verkligt fall från sin verksamhet att lösa under utmaningen. Utifrån detta har de tävlande lagen, som består av fyra studenter, sedan 24 timmar på sig att komma fram till en kreativ och inspirerande lösning av fallet och förbereda sig för att sälja in sin idé. Den 1 april presenterar lagen sina lösningar inför en jury bestående av experter inom näringslivet, företagsrepresentanter och personal på JU, som sedan utser de vinnande lagen. Den bästa lösningen belönas med en generös summa från prispotten.

- JIBS Entrepreneurship Challenge gör verkligen sitt namn rätta. Det är en unik chans för studenterna att verkligen utmana sig själva och tillsammans med ett tvärfunktionellt team lösa en viktig utmaning för ett riktigt företag. Att delta i tävlingen är en fantastisk upplevelse!, berättar Jonas Dahlqvist, lektor vid JIBS och ansvarig för tävlingen.

Den populära tävlingen anordnas varje år av JIBS och Stiftelsen Aktiestinsen i samarbete med studenter från studentföreningen Entrepreneurship Academy vid JIBS.

Klicka här för mer att läsa mer om tävlingen, eller kontakta Entrepreneurship Academy.

2020-02-24