Sommarlyssning från Vertikals

Jönköping Universitys forskningsblogg Vertikals har spelat in fem avsnitt av podcasten Vertikala samtal med både JU-forskare och inbjudna gäster. Bland gästerna finns bland annat barnombudsmannen Elisabeth Dahlin och Richard Florida, en av världens ledande forskare och debattörer inom stadsutveckling och förnyelse. De flesta av samtalen tar upp olika aspekter på den pågående Covid 19-pandemin.  

Samtalen har spelats in via Zoom under juni och finns både som filmade samtal, se länkar nedan, och som vanliga ljudpoddavsnitt. För att lyssna på poddarna i ljudformat så söker du upp "vertikala samtal" i din vanliga poddspelare, som exempelvis iTunes.

Charlotta Mellander och Richard Florida

Hur påverkas våra städer av Corona-pandemin? Medför den kanske till och med slutet på urbaniseringen? Detta är några av de frågor som behandlas i ett samtal mellan Charlotta Mellander och Richard Florida.

https://vertikals.se/charlotta/2020/06/23/vertikala-samtal-med-richard-florida/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Joakim Netz och Christian Sandström

Hur påverkas innovationskraft hos företag i Corona-pandemin? Vilka konsekvenser får det i innovationspolitiken? Vad händer med innovationskraften efter Corona-pandemin? Detta är några av de frågor som forskarna Christian Sandström och Joakim Netz reflekterar över i ett samtal modererat av Johan Wangström.

https://vertikals.se/jutube/2020/06/24/vertikala-samtal-om-innovationer/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ulli Samuelsson och Fru Jonsson

Vad har Fru Jonsson, 85 år, gemensamt med HLKs forskare Ulli Samuelsson? Svaret på den frågan finner ni i denna podd med fokus på digitala möjligheter och omöjligheter. Programledare: Johan Wangström.

https://vertikals.se/ulli-samuelsson/2020/06/24/vertikala-samtal-med-birgitta-jonsson/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frida Lygnegård och barnombudsmannen

Hur påverkar Corona-pandemin barn och ungdomars hälsa och välbefinnande? Vilka signaler får barnombudsmannen och vilken typ av forskning bör vi barnforskare inrikta oss på för att fånga upp barn och ungdomars egna upplevelser av rådande pandemi? Frida Lygnegård samtalar med inbjudna gäster; Barnombudsmannen, Elisabeth Dahlin samt professor Disa Bergnehr. Programledare: Johan Wangström

https://vertikals.se/frida-lygnegard/2020/06/17/vertikala-samtal-med-barnombudsmannen/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Charlotta Mellander och Emil Danielsson

I veckan publicerade Vertikals, Jönköping Universitys forskarblogg, sin 500 bloggpost. I podcasten samtalar Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi, grundare och mångårig skribent för Vertikals och Emil Danielsson, projektledare, om vikten av att vara synlig och tillgänglig som forskare, utmaningar och möjligheter för forskare. De bjuder även på både roliga och spännande episoder från resan. Programledare: Johan Wangström.

https://vertikals.se/jutube/2020/06/17/vertikala-samtal-om-bloggens-historia-och-framtid/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2020-06-26