Jönköping University får ökat anslag till nya sommarkurser

Den 15 april presenterade regeringen vårändringsbudgeten för 2021 som innehåller förslag till ändringar som avser statens utgifter för budgetåret 2021. Jönköping University föreslås förstärkt forskningsanslag och, precis som förra året, en anslagsökning för utbildning på 2,6 miljoner kronor för sommarkurser.

Tidigare i år fick Jönköping University (JU) ökat anslag till bland annat Studenthälsan och validering av reell kompetens för behörighet som leder till ämneslärarexamen (KPU). Nu kommer alltså ytterligare ökat anslag till sommarkurser och JU föreslås också förstärkt anslag till forskning och utbildning på forskarnivå.

– Förra årets sommarkurser var uppskattade och hade bra söktryck. Det är därför värdefullt att vi även i år får förstärkta anslag för att ge sommarkurser. De första indikationerna pekar dessutom på att vi får ett ökat forskningsanslag och vi undersöker i vilken omfattningen och vad det kommer att innebära för JU, säger Adam Gustafsson, ekonomidirektör vid Jönköpings University.

Inom kort kommer mer information om vilka sommarkurser JU kommer att erbjuda sommaren 2021 och hur man går tillväga för att söka till dessa.

Läs utbildningsdepartementets pressmeddelande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. angående beviljande av fler platser för sommarkurser.

2021-04-23