Anders Lysén ny ledamot i stiftelsestyrelsen

Regeringen har utsett Anders Lysén till ny ledamot i stiftelsestyrelsen för Jönköping University (JU). Anders är förordnad att vara ledamot i styrelsen från den 1 maj 2021 till den 30 april 2022.

Anders Lysén

Anders Lysén

Anders Lysén

Anders Lysén

Anders Lysén, född 1962, har arbetat i ledande positioner inom affärs- och produktutveckling, sälj, leverans, service och support på Telia i över 25 år och senast som divisionschef för Telias Företagskundtjänst. Han har uppdrag som arbetslivsföreträdare i granskning av kvalitetssäkringsarbete för Universitetskanslersämbetet (UKÄ). Anders har under 20 års tid utvecklat samverkan mellan JU och näringslivet. Sedan 1996 är han medlem och sedan 2012 ordförande i branschrådet för Datateknik och informatik som är ett gemensamt organ mellan näringsliv och högskola.

– Anders kompletterar styrelsen på ett bra sätt. Han har lång ledarerfarenhet från Telia och erfarenhet som ordförande i branschrådet för Datateknik och informatik där han har varit delaktig i att utveckla våra utbildningar och säkerställa yrkesmässig relevans utifrån regionens behov, säger Monica Dahlbom, ordförande i stiftelsestyrelsen på Jönköping University.

Se övriga ledamöter i styrelsen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2021-04-30