E-sportföreningen JUSTICE tävlade under Dreamhack

Den 25–28 november arrangerades Dreamhack Winter 2021 på Elmiaområdet i Jönköping och Jönköping Universitys studentförening JUSTICE E-sports deltog framgångsrikt i flera av turneringarna under festivalen.

Sedan 2016 har Jönköping University en studentförening skapad av studenter för studenter som riktar sig till e-sportare på alla nivåer. Målet är att alla ska känna sig välkomna, oavsett om man spelar på en hobby- eller professionell nivå. Under Dreamhack Winter 2021 deltog omkring 30 spelare från JUSTICE.

Fyra män framför en dator, en sitter ner och spelar, de andra hejar på.

— Överlag så var det en fantastisk mötesplats för oss och eftersom det var flera av medlemmarnas första Dreamhack så var det en jätterolig upplevelse och vi ser redan fram emot att tävla under nästa Dreamhack, berättar Adam Karboub, en av styrelsemedlemmarna i JUSTICE E-sports.

Föreningens mål är att surfa på e-sportsvågen som just nu drar fram över världen, bli fler medlemmar och forma en mötesplats för e-sportare med en stark gemenskap. I framtiden hoppas de kunna bli en av de ledande föreningarna inom e-sport med ett starkt tävlingslag för studenter. Under Dreamhack fick föreningen chansen att träffa andra e-sportsföreningar, nätverka och umgås även offline utanför spelmiljön.

— Några av styrelsemedlemmarna blev inbjudna till ett mingel med Svenska E-sportförbundet där vi fick möjlighet att nätverka och mingla med andra inom den svenska e-sporten, berättar Adam Karboub.

Bildspel från Dreamhack

Såhär gick det för JUSTICE under Dreamhack:

League of Legends (Dubbeleliminerings turnering)

Förlorade första matchen

Vann andra och tredje matchen

Förlorade fjärde matchen

Slutade på nionde plats

Hearthstone

Kom på andraplats i turneringen

Team fight Tactics

Slutade på en niondeplats bland 64 deltagare

CS:GO (Deltog i två olika turneringar)

Kom till semifinal i Wingman-turneringen
I huvudturneringen vann man första matchen och förlorade den andra matchen

2021-12-01