Dags för årlig innovationstävling

Den 4–6 april är det dags för 2022 års upplaga av JIBS Entrepreneurship Challenge, ett årligt återkommande event där studenter tävlar om en prispott värd 130 000 kronor. Efter två år av digitalt genomförande kommer tävlingen i år att kunna arrangeras live igen. 

Syftet med den populära tävlingen är att stimulera kreativitet, entreprenörskap, gränsöverskridande tänkande och samtidigt främja laganda och samarbete mellan JU-studenter från främst Jönköping International Business School (JIBS) och Tekniska Högskolan (JTH).

Inför varje års tävling bjuds ett företag in för att ge studenterna som deltar ett verkligt case från sin verksamhet att lösa under utmaningen. Varje lag består av fyra studenter och de har efter presentationen av uppgiften 24 timmar på sig att komma fram till en kreativ och inspirerande lösning. De ska dessutom förbereda sig för att sälja in sin idé för en jury i finalen. Den 6 april kommer lagen att presentera sina lösningar inför juryn, bestående av experter från näringslivet, företagsrepresentanter och personal på JU, som sedan utser de vinnande lagen. Den bästa lösningen belönas med 60,000 kronor. Utöver förstapriset delas också priser ut för bästa Runners-up och för Best Pitch.

- JIBS Entrepreneurship Challenge innebär en unik möjlighet för studenter att utmana sig själva. De får chansen att omsätta det de lärt sig under sina studier och tillsammans med teamet lösa ett verkligt problem åt det företag. Det är en utmaning som ställer höga krav på deras lösnings- och samarbetsförmåga och tävlingen är en fantastisk upplevelse för dem som deltar, säger Sven Rydell, näringslivschef i Jönköpings kommun och en av jurymedlemmarna.

Den populära tävlingen anordnas varje år av JIBS och Stiftelsen Aktiestinsen i samarbete med studenter från studentföreningen Entrepreneurship Academy vid JIBS.

Klicka här för mer att läsa mer om tävlingen, eller kontakta Entrepreneurship Academy.

2022-03-22