Spring Inspiration Fashion Show firade 25-årsjubileum

Lördagen den 9:e april genomfördes ett av de största årliga studentevenemangen i Jönköping, Spring Inspiration Fashion Show. Modeshowen är Skandinaviens största studentdrivna modeshow och arrangeras av studenter inom Jönköping International Business School’s studentförening men involverar studenter från alla fackhögskolorna vid Jönköping University.

Årets modeshow, 25:e i ordningen, hölls på Elmia och var resultatet av flera års förberedelser då showen inte kunnat genomföras live under åren med pandemi. Temat i år var ”25 and thriving”, eller ”25 och blomstrande”. Årets catwalk där modellerna visar upp modet var den längsta i Spring inspirations historia med hela 24 meter.

– Det är lite overkligt faktiskt, vi har jobbat så länge för det här, säger Ellen Johansson, en av projektledarna för eventet.

Under kvällens två timmar långa modeshow visades ett dussin varumärken upp, och därefter följde en efterfest för de medverkande och de cirka 600 besökarna som tagit del av showen.

Varje år arbetar en projektgrupp som består av deltagare från alla fyra fackhögskolorna på Jönköping University (JU) med projektet. Arbetet i gruppen går ut på allt ifrån att marknadsföra eventet, rekrytera modeller, hitta lokal, samarbetspartners, artister och att hålla ihop modeshowen när det blir dags för catwalk. Under ett års tid har projektet letts av projektledarna Ellen Johansson och Emilia Heidar som äntligen fick se resultatet av sitt arbete när dörrarna till Elmia slogs upp klockan 18:00 på lördagskvällen.

När de blev projektledare för ett år sedan var det osäkert om showen skulle kunna genomföras inför livepublik.

– Vi hoppades ju, men det gjorde man för ett år sedan också. Vi blev lite nervösa när restriktionerna kom tillbaka under förra hösten och vid jul, säger Ellen Johansson.

Ellen kände till showen redan innan hon påbörjade sina studier på Jönköping International Business School (JIBS).

– Att jag skulle vara med i Spring Inspiration, det var något som jag redan hade bestämt mig för innan jag började plugga. Jag kollade vad det fanns för projekt och tänkte att: Där ska jag vara med!

Totalt bestod årets projektgrupp av 23 personer, uppdelade på olika ansvarsområden.

2022-04-12