JUE håller Öppet hus på Campus Gränna

Den 5 maj välkomnar Jönköping University Enterprise (JUE) alla som vill veta mer om verksamheten vid Campus Gränna till Öppet hus. Det är första gången ett sådant arrangemang hålls sedan starten 2016.

Bolaget Jönköping University Enterpise (JUE) bedriver undervisning som en del av Jönköping University (JU). JUE:s primära uppdrag är erbjuda Pathway program för internationella studenter som behöver fördjupa sina kunskaper i framför allt språk eller matematik för att möta de krav som krävs för högre utbildning. Målet för Pathway programmen är att förbereda studenterna för ett liv i Sverige och förse dem med bästa möjliga förutsättningar för vidare högre studier vid JU, annat svenskt lärosäte eller på någon av deras samarbetspartners BI Norweigan Business School och North Park University. Verksamheten bedrivs vid JU:s Campus Gränna, i samma byggnader som tidigare inrymde Internatskolan Grennaskolan men också till viss del vid campus Jönköping.

- Vi har funnits i Gränna i snart sex år. Våra studenter är en naturlig del av stadslivet på orten och verksamheten är väl etablerad. Trots det tror vi att många inte riktigt vet vilka vi är och vad som numera finns i den gamla vackra Grennaskolan. Vi ser fram emot att, tillsammans med Campus Gränna som äger och förvaltar fastigheterna, få visa upp verksamheten för en bredare allmänhet, säger Johan Palsgård, vd för JUE.

En härlig eftermiddag på Campus Gränna

Dagen kommer inledas med ett förmiddagsprogram för speciellt inbjudna gäster. Därefter följer en examensceremoni för de studenter som tar examen under våren. Mellan kl. 15:00-18:00 hälsas sedan alla intresserade välkomna till Campus Gränna.

- Vi hälsar alla hjärtligt välkomna! Vi ser fram emot att äntligen få visa de fantastiska faciliteterna och att få berätta mer om den verksamhet vi bedriver. Kom och mingla, ta en fika, promenera i vår vackra fruktträdgård, delta i en rundvandring och ett quizz, prova på shuffelboard eller kör en match på airhockey bordet. Och inte minst – möt våra studenter, säger Josipa Morén, operativ chef och utbildningschef på JUE.

För adress och hålltider, läs mer här:

2022-04-25