JIBS-studenterna Martin Björnåsen (till vänster) och Frank van der Angelan.

De nya JIBS-studenterna Martin Björnåsen (till vänster) och Frank van der Angelan trivs under insparken och tycker tycker det är ett bra sätt att lära känna andra studenter på.

Drygt 3 000 nya studenter vid Jönköping University

Drygt 3 000 nya studenter påbörjade den 22 augusti sina studier vid Jönköping University (JU). Den första veckan präglas av insparken, mycket glädje och stor gemenskap.

Det går inte att ta miste på att höstterminen har startat på Jönköping University. Overallklädda studenter i blått, grönt, gult, rött och vitt både syns och hörs på campus och runt omkring i Jönköping. Det totala antalet studenter vid Jönköping University uppgår i skrivande stund till drygt 9 760 och fler studenter tillkommer under hösten genom sen registrering.

Två av de nya studenterna är Martin Björnåsen, Göteborg, och Frank van Angelan, Nederländerna, som har börjat läsa civilekonomprogrammet respektive masterutbildningen International Financial Anaysis på Jönköping International Business School (JIBS).

- Jag valde JIBS för skolans internationella prägel och för att jag vill läsa en civilekonomutbildning som ges på engelska. Jönköping känns också som en perfekt som stad att studera i, säger Martin Björnåsen.

Bra sätt att lära känna studenter på

Frank van Angelan berättar att han ville studera i Skandinavien och att han fastnade för JU och JIBS. Han tycker det känns bra att vara på plats och komma igång med utbildningen. Båda gillar insparken och ser det som ett roligt sätt att lära känna andra studenterna på.

Armand Said från Jönköping har valt att läsa Human Resources företagsekonomi på Högskolan för lärande och kommunikation (HLK).

- Det är en bred utbildning som passar mig bra eftersom jag vill jobba med människor och ha långsiktiga arbetsuppgifter. Det är riktigt kul att vara här på campus! Det är många glada människor, hög stämning och bra drag, säger han.

”Du känner dig så välkommen”

Matilda Ersson, Västerås, och Evelina Uimonen, Skövde, som läser Datateknik: Inbyggda system på Tekniska Högskolan (JTH) framhåller den goda stämningen och gemenskapen på JU.

- Du känner dig så välkommen. Alla är schyssta och hjälpsamma och insparken är jättekul, klart över förväntan. Faddrarna bra på att se och få med sig alla som vill på de olika aktiviteterna, säger Matilda Ersson.

- Jättekul att vara här. Studentlivet är bra och Jönköping är en fin stad. Jag fick en bra känsla första dagen jag kom hit och ser fram emot att plugga här i tre år framöver, säger Evelina Uimonen.

”Jag har väldigt roligt"

Alexandra Arnold, Jönköping, som har börjat på socionomprogrammet på Hälsohögskolan säger att hon redan efter första dagen på JU var fullmatad med nya intryck.

- Jag har väldigt roligt och har skaffat mig många nya vänner. Det bästa med insparken är att få lära känna en massa nytt folk, vi bara går runt och kramas och hejar på varandra. Sedan är jag riktigt taggad på att komma igång med plugget. Det som lärarna har berättat om det som vi ska lära oss låter väldigt roligt, säger hon.

Matilda Ersson och Evelina Uimonen som har börjat läsa Datateknik: Inbyggda system på Tekniska Högskolan vid Jönköping University.

Evelina Uimonen (till vänster) och Matilda Ersson, Tekniska Högskolan, tycker att stämningen och gemenskapen har varit jättebra under deras första dagar vid Jönköping University.

Armand Said från Jönköping har börjat läsa Human Resources med inriktning mot företagsekonomi på Högskolan för lärande och kommunikation.

Armand Said från Jönköping har börjat läsa Human Resources med inriktning mot företagsekonomi på Högskolan för lärande och kommunikation.

Färgguide studentoverallerna på JU

Blå: Media- och kommunikation-, Human Resources- och Internationellt Arbete-programmen på Högskolan för lärande och kommunikation (HLK).

Röd: Lärarprogrammen, Högskolan för lärande och kommunikation (HLK).

Grön: Jönköping International Business School (JIBS).

Gul: Tekniska Högskolan (JTH).

Vit: Hälsohögskolan (HHJ).

2022-08-26