Point of JU tillbaka med säsong 2

Vårens YouTube-serie Point of JU var en succé och efterfrågan var stor på en uppföljning. Igår, torsdagen den 3 november, släpptes första avsnittet i säsong 2, en serie med fem avsnitt där studenter samtalar om olika ämnen som berör studenter.

Under november och december kommer studenter, blivande studenter och allmänheten, som är nyfikna på livet på Jönköping University (JU) kunna ta del av Point of JU, säsong 2. Serien bygger på frågor som har skickats in till JU av presumtiva studenter och i YouTube-serien samtalar nuvarande studenter från JU:s fackhögskolor kring frågorna och ger sina uppriktiga och personliga svar.

Årets programledare är Victoria Balika som tidigare läste Internationellt arbete - Globala studier, var ordförande i LOK (Högskolan för lärande och kommunikations studentförening) i två år och nu läser hon masterutbildningen Sustainable Societies and Social Change.

Victoria Balika, programledare Point of JU

– Serien är viktig för den ger en autentisk inblick i de specifika frågorna. Innan man börjar studera på JU kan det vara svårt att komma i kontakt med nuvarande studenter eller alumner som kan svara ärligt på de frågor man har. Dessutom ändras saker med tiden, då är det extra viktigt med färsk och ny information, säger Victoria Balika.

Moa Fohlin och Ariany Ribera

Moa Fohlin och Ariany Ribera, gäster i första avsnittet.

I Point of JU:s första avsnitt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som släpptes igår diskuterades bland annat hur man kan komma i gång med sin karriär efter avslutade studier, konkreta tips på hur du kan skaffa jobb efter examen.

De andra fyra avsnitten kommer ta upp frågor så som examen, balen och overallen, varför kan det vara bra att läsa en masterutbildning, allt du behöver veta om studentlivet och hur det är för internationella studenter att läsa i Sverige och Jönköping.

– Det har varit fantastiskt roligt! Men givetvis lite nervöst också, men det roliga väger över utan tvekan, säger Victoria Balica.

Se första avsnittet här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Datum för avsnitten:
3 nov – 10 nov – 17 nov – 24 nov – 1 dec

2022-11-04