Nominerade till Årets Brobyggare

I december 2022 fick alla medarbetare på Jönköping University (JU) chansen att nominera kandidater till priset Årets Brobyggare som kommer delas ut på Jönköpingsgalan den 25 mars 2023. JU:s ledningsgrupp har nu utsett tre finalister och vinnaren kommer att presenteras på galan. Även Jönköping University är nominerat till ett annat pris på galan.

Bild med texten Jönköpingsgalan

När de nominerade presenterades på torsdagen avslöjades det att Jönköping University är nominerat till Årets Mötes- och Evenemangspris. JU kommer representeras på galan av Linda Bergqvist, samverkanschef JTH, och Carla G Machado, Director Societal Engagement, JIBS.

Finalisterna till JU:s pris Årets Brobyggare 2022 är:

Agnetha Bartoll

Agnetha Bartoll

Agnetha Bartoll, Folktandvården Region Jönköpings län

Agnetha Bartoll är starkt bidragande till den nära samverkan som finns mellan Region Jönköpings län och Jönköping University. Denna samverkan har bland annat mynnat ut i en helt ny typ av tjänst på JU; eftertraktade kombinationstjänster som gör det möjligt att bedriva forskning inom akademin och samtidigt arbeta kliniskt inom regionen. Agnethas glöd och geist har medverkat till arbetet med att utveckla en centrumbildning inom odontologi och oral hälsa, med sikte på en framtida tandläkarutbildning i Jönköping.

Andreas Rangert

Andreas Rangert

Andreas Rangert, Husqvarna AB

Husqvarna har genom sin ledning och medarbetare på olika nivåer engagerat sig i att utveckla både utbildning och forskning vid JU och särskilt Tekniska Högskolan (JTH) sedan dess start 1994. I detta arbete har Andreas Rangert varit speciellt aktiv – genom samarbeten med JTH har man sökt nya hållbara och konkurrenskraftiga lösningar för teknikutveckling och kompetens. Andreas Rangert och Husqvarna har påvisat ett målmedvetet driv genom att kontinuerligt och i samverkan med JU:s forskare och studenter utveckla forskningsprojekt, praktik, examensarbeten, samt kurser. Under 10 år har exempelvis Husqvarna försett studenter verkliga utmaningar för utveckling av nya produkter i, den numer så kallade, ”Husqvarna-kursen”. Genom åren har mer än 10 forskningsprojekt genomförts i samverkan med Husqvarna och företaget är en strategisk part i utvecklingen och framväxten av JTHs styrkeområden.

Owen Southgate

Owen Southgate

Owen Southgate, NYSA (National Youth Sports Association)

Under en lång tid, och med outtröttlig energi och passion, har engelsmannen Owen Southgate arbetat för att hjälpa Jönköping University hitta möjligheter att realisera sin potential vad gäller att erbjuda karriärvägar i kombinationen mellan akademi och idrott. Detta genom hårt nätverkande arbete mellan Jönköpings kommun, JU, internationella lärosäten, regionens idrottsföreningar och skolor med flera. Owen är en person som uppvisar alla kriterier för att vara en sann brobyggare för JU:s räkning och han har en fantastisk förmåga att skapa kontakt mellan människor.

Om priset Årets Brobyggare

Priset Årets Brobyggare går till en person, organisation eller företag som agerar som en positiv kraft och tar initiativ till aktiviteter som bidrar till att bygga broar mellan JU och det omgivande samhället. JU:s kopplingar i regionen och samarbeten med företag och organisationer är det som håller oss relevanta. I JU:s mission förtydligas detta ytterligare genom formuleringen:

Med förankring i regionen och med ett vidsträckt globalt engagemang bygger vi broar mellan vetenskap och samhälle - och utbildar framtidens förmågor.

Två kvinnor med svarta kläder

Linda Bergqvist och Carla G Machado

JU-anställda nominerade till Årets Mötes- och Evenemangspris

Linda Bergqvist, samverkanschef JTH, och Carla G Machado Director och Societal Engagement JIBS, är nominerade till Årets Mötes- och Evenemangspris.

– Vi är glada och hedrade över nomineringen. JU:s mission är att med förankring i regionen och med ett vidsträckt globalt engagemang bygga broar mellan vetenskap och samhälle och utbilda framtidens förmågor. Under 2022 hade vi möjlighet att ta emot människor från hela världen som deltog i internationella konferenser, möten och seminarier som arrangerades av våra fackhögskolor, vilket blev ett fantastiskt tillfälle för studenter, forskare och partners att samarbeta, dela kunskap och känna den entreprenörsanda som omger oss, samt att njuta av vår livliga och vackra stad, säger Carla och Linda.

Nomineringstext:

Med sina forskningskonferenser sätter högskolan och dess fackhögskolor Jönköping på möteskartan både nationellt och internationellt och bidrar till att Jönköping har en stark position i Sverige som en ledande mötesstad. Jönköping University har under 2022 tagit ytterligare ett steg att möjliggöra fler konferenser tack vare avtal med kongressbyrå. Att stå värd för en kongress eller större konferens är givande och utvecklande, men också tidskrävande. Tack vare drivna medarbetare, som vill visa Jönköping Universitys styrkor och Jönköping som plats för en hel värld, bidrar högskolan till ett fantastiskt värdskap och samtidigt till utvecklingen av Jönköpings kommun.

Om Jönköpingsgalan

Jönköpingsgalan är en årlig näringslivsgala då personer, organisationer och företag vars insatser varit av stor betydelse för vår region under det gånga året prisas. Under galan delas totalt tio priser ut med olika syften och målsättningar. Gemensamt för alla priser är att de föregås av en urvalsprocess där tre finalbidrag går vidare till Jönköpingsgalan. Galan arrangeras av FC Production.

Läs mer om Jönköpingsgalan

2023-02-09