Mer än 40 företag deltog i karriärmässan Nextstep

Tisdagen den 7 mars var det dags för den årliga karriärmässan Nextstep. 43 internationella och nationella företag hade samlats på Campus Arena vid Jönköping University (JU) för att träffa studenter och prata om de karriärmöjligheter som väntar dem efter examen.

Karriärmässan Nextstep öppnade dörrarna klockan 10:00 och inom en halvtimme var Campus Arena fylld av JU-studenter, ivriga att nätverka med representanter från de drygt 40 företag som ställde ut där.

Nextsteps projektledare Felicia Sehlin och Linn Hammarvid var mycket nöjda med årets mässa.

Nextstep organiseras av Jönköping International Business School’s (JIBS) studentförening (JSA) och har arrangerats sedan 1994. Projektgruppen har i år bestått av 22 JIBS-studenter. Linn Hammarvid är en av projektledarna för årets mässa och hon var glad över att se aktiviteten vid utställarmontrarna.

­­– Det är en härlig känsla att se alla mingla och samtala. Vi har jobbat så hårt under lång tid med förberedelserna och att se resultatet är fantastiskt, säger Linn Hammarvid.

Nätverkande för framtiden

Hanna EK, Karolina Fridman och Frida Härstedt, som går tredje året på Civilekonomprogrammet på JIBS var tre av studenterna som besökte mässan.

Det är ett jättebra upplägg på mässan. Vi vill få kontakt med företag och höra mer om hur arbetsmarknaden ser ut för oss. Den här dagen ger många nya intryck och gör att man får upp ögonen för hur många olika karriärmöjligheter det finns inom vårt utbildningsområde, säger Karolina Fridman.

”Självklart för oss att vara här”

Husqvarna Group AB har deltagit på mässan flera år och ser det som ett gyllene tillfälle att träffa framtida talanger.

– Det är självklart för oss att vara här. Vi är ett internationellt företag med ursprung i Jönköpingsregionen och här hittar vi också stor del av vår framtida arbetskraft. Vi är naturligtvis måna om att hitta de bästa studenterna i ett tidigt stadie. Mässans upplägg är jättebra och det känns proffsigt, säger Rickard Malmberg, Reqruitment Partner på Husqvarna Group.

Det behöver inte nödvändigtvis handla om framtida anställningar utan mässan ger också ömsesidig möjlighet att hitta samarbeten i olika former av projekt.

– Nextstep är ett perfekt ställe för oss att synas på. Vi letar alltid efter hungriga studenter som vill bli en del av vårt företag på ena eller andra sättet. Eftersom vi erbjuder både examensjobb, sommarjobb och traineeplatser blir det ofta mycket bra och intressanta samtal och vi åker alltid härifrån med nya och lovande kontakter. Jag gillar speciellt att det är studenterna själva som ordnar mässan, säger Emelie Jonasson från Hydro Extrusion Sweden AB.

Nextstep-mässan avslutades med en bankett på Elite hotell för utställare och studenter.

Från vänster: Emelie Zeilon, Maja Åkerlund och Tella Bylin studerar International Marketing, respektive Civilekonomprogrammet på JIBS. ” Man får en inblick i många olika företag och branscher. Det sätter i gång tankehjulen kring vad man vill göra efter studierna”, säger Emmelie

Anja Davidsson, verksamhetsutvecklare på Axfood och alumn från JIBS. ”Mässan har ett jättebra format. Axfood är en stor arbetsgivare och detta är ett utmärkt tillfälle för oss att visa upp oss och få kontakt med framtida medarbetare”.

Hanna EK, Karolina Fridman och Frida Härstedt, som går tredje året på Civilekonomprogrammet på JIBS var tre av studenterna som besökte mässan.

2023-03-08