Rekordstort intresse för jubilerande karriärmässa

Rekordmånga 140 utställare och cirka 1 500 studenter deltog i näringslivsdagen Karriärum på Tekniska Högskolan (JTH) vid Jönköping University (JU) den 8 november.

- Karriärum är en jättebra mässa som väcker inspiration och nya idéer, det tror jag alla som har varit här tycker, säger Isagel Josefsson, som träffade sin arbetsgivare Qtech Group på Karriärum i fjol.

Karriärum firade tio årsjubileum i år och hade fler utställare än någonsin. Mässan har gått från cirka 30 företag första året, 2013, till 140 i år, vilket var 20 fler än fjolårets rekordnotering.

Ett av företagen som varit med på hela Karriärumresan är Combitech och Adina Valjakka, teamledare och mjukvaruutvecklare på företaget, var en av många JTH-alumner på mässan.

"Det är såhär vi hittar våra framtida kollegor"

- Det är uppenbart varför vi är med här varje år, för att få tag på studenter. Vad mer kan man önska sig, det är såhär vi hittar våra framtida kollegor, säger Adina Valjakka, som läste Datateknik: Inbyggda system på JTH.

Isagel Josefsson tog i somras examen från masterutbildningen Production Engineering and Management på JTH och dagen före examen blev hon erbjuden en fast tjänst på Qtech Group i Anderstorp.

- Det är väl drömmen när man kommer till Karriärum att man träffar ett företag som man vill jobba på och att det leder till ett jobb. Det känns helt fantastiskt att det blev så för mig. Qtech vill framåt och jag vill vara med och utveckla deras verksamhet, säger Isagel Josefsson.

"En självklarhet att vara på Karriärum"

Rickard Malmberg, rekryterare på Husqvarna Group, betonar att det är en självklarhet för dem att vara på Karriärum eftersom de vill vara en lokal partner till Tekniska Högskolan.

- Vi vill ha in folk som studerar på skolan till vår verksamhet. Studenterna som kommer fram till oss på mässan är intresserade, kompetenta och ställer relevanta frågor, som utmanar våra ingenjörer, säger Rickard Malmberg.

Kontaktpersoner för Karriärum är Linda Bergqvist och LisaBeth Sundström, samverkanschef respektive projektledare på JTH.

2023-11-10