Karriärmässan Nextstep arrangerades för 30:e gången

Tisdagen den 27 februari fylldes Campus Arena vid Jönköping University (JU) av heltäckande mattor, ballonger, ståbord, montrar och framför allt – massor av besökare. Det var dags för den årliga karriärmässan Nextstep. En mötesplats för studenter och företag där jobb, praktik och möjligheter diskuteras.

Nextstep 2024

Dörrarna till mässan öppnades klockan 10:00 och det dröjde inte många minuter innan ljudnivån höjdes och nätverkandet var i gång. Med över 30 olika företag på plats och flera representanter i montrarna hade studenterna goda möjligheter att ställa sina frågor om jobb och karriär.

Se filmen nedan för att höra studenternas tankar kring Nextstep.

Logistiansvarig på Nextstp 2024.

Niclas Törnbrink var med i projektgruppen och höll ställningarna under Nextstep.

Nextstep har organiserats sedan 1994, alltså i 30 år, av JIBS Student Association (JSA) på Jönköping International Business School (JIBS). Projektgruppens logistikansvarige Niclas Törnbrink är nöjd med dagens resultat och betonar vikten av god planering.

– Viktigast för att Nextstep ska bli så bra som möjligt är att planera ordentligt, ha en backupplan och att komma hit med en lösningsorienterad inställning, säger Niclas.

”Många förknippar oss med ingenjörer”

Husqvarna Group AB var en av utställarna som drog till sig många nyfikna studenter för att prata allt från jobb efter examen till praktikplats och sommarjobb. De ser Nextstep som en god möjlighet för deras egen marknadsföring men framför allt för att hitta nya talanger i form av studenter från JU.

– Det är ett bra sätt att för oss att berätta vad vi står för, vad vi kan erbjuda och hitta framtida anställda. Det känns som en win-win, för vi får också möjligheten att visa att vi inte bara riktar oss mot ingenjörer, vilket många förknippar oss med, säger Emelie Hassel, Account Payable Manager på Husqvarna Group.

Representater från Husqvarna Group AB på Nextstep.

Emelie Hassel, Elvira Hendeby och Caroline Karlsson bemannade Husqvarna Group AB:s monter på Nextstep.

Husqvarna ser JU:s internationella prägel och faktumet att en stor del av undervisningen som bedrivs på JU är på engelska som några av fler anledningar till att de är intresserade av studenterna.

– Vi tror verkligen på att vara så internationella vi kan och vikten av mångfald inom vår verksamhet. Vi vill ha människor från olika delar av världen som jobbar hos oss, avslutar Emelie.

2024-02-28