Årets unga ledande kvinna 2023

Maja Karlsson - Årets unga ledande kvinna

Vinnaren av utmärkelsen Årets unga ledande kvinna i Jönköpings län tillkännagavs på Science Park Towers den 6 mars. Bland 172 nominerade utsåg juryn 20 finalister, och slutligen tillkännagavs Maja Karlsson, kommunpolis på Polismyndigheten i Jönköping, som vinnare av utmärkelsen.

Det låg spänning i luften när ceremonin för Årets unga ledande kvinna drog igång för nionde året. Av 172 nominerade kvinnor under 35 år, gick 20 kvinnor till final, och under ceremonin den 6 mars på Science Park Towers i Jönköping tillkännagavs tre vinnare under festliga former. De tre kategorierna var Årets unga ledande kvinna, samt även Årets unga ägande kvinna (ny kategori för i år) och Årets blivande styrelsetalang.

Jonna Gustafsson - Årets unga ägande kvinna


Vinnare av titeln Årets unga ledande kvinna blev Maja Karlsson, kommunpolis på Polismyndigheten. Utmärkelsen Årets unga ägande kvinna gick till Jonna Gustafsson, ägare av Essnce, och utmärkelsen Årets blivande styrelsetalang gick till Karolina Malmlöv, COO på Paprtect AB.

Viktigt med jämställdhet och goda förebilder

Karolina Malmlöv - Årets blivande styrelsetalang

Tävlingen Årets unga ledande kvinna syftar till att lyfta fram goda förebilder som kan inspirera andra kvinnor att bli framtidens ledare och att öka andelen kvinnor bland länets ledare, företagare och i bolagsstyrelser i Jönköpings län.

– På Jönköping University arbetar vi aktivt för ett jämställt arbete och vi involverade oss tidigt i utmärkelsen Årets unga ledande kvinna. Det är ett viktigt evenemang och även om ingen av våra alumner vann denna gång, är det jätteroligt att så många från Jönköping University nominerats och som gått långt i processen, säger Agneta Marell rektor vid Jönköping University.

Jönköping University är med och stödjer projektet Årets unga ledande kvinna som drivs av Science Park, Handelskammaren och Region Jönköpings län.

2024-03-07