Spring Inspiration 2024 gjorde succé – i ny lokal

Lördagen den 13 april var det dags för årets arrangemang av Skandinaviens största studentdrivna modeshow. Eventet arrangerades av studenter från Jönköping International Business Schools (JIBS) studentförening för 27:e gången och involverar även studenter från de andra fackhögskolorna vid Jönköping University (JU).

Klockan 18:30 på lördagskvällen öppnades dörrarna till Science Park Towers och närmare 360 förväntansfulla besökare välkomnades in i entrén för att mingla och umgås en stund innan modeshowen drog i gång klockan 20:00.

Modeshowens tema var ”The Four Elements”, de fyra elementen, med ett tydligt fokus på second hand och återanvändning av kläder. Kvällen bjöd på olika klädstilar från tolv butiker och designers och en tolv meter lång catwalk.

Se filmen nedan för att höra vad projektledare, besökare och modeller har att säga om lördagens arrangemang!

Science Park Towers – nytt för projektgruppen

Tidigare år har modeshowen tagit plats på Elmia där de stora lokalerna och erfarenhet av eventorganisering har lockat arrangörerna av Spring Inspiration. Årets projektgrupp valde att testa något nytt i lokalväg och beslutade att testa Science Park Towers.

Projektledarna Maksymilian Witczak och Stina Sjöstrand har planerat Spring Inspiration i nästan ett år och är mycket nöjda med resultatet.

- Kvällen har gått bra! Modellerna var jätteduktiga, vår projektgrupp har funkat perfekt och besökarna uppskattade det centrala läget och de nya fräscha lokalerna, säger Maksymilian.

Intresset för att vara med i projektet har varit stort, med över 100 ansökningar från personer som ville vara med som modeller. Utöver sökandet efter modeller har nästan 90 studenter ansökt om att vara med i projektgruppen, vilket resulterade i en organisation där 22 studenter har varit med och ansvarat för marknadsföring, logistik, media och projektplanering.

2024-04-16