JTH:s avslutning.

Tekniska Högskolan hade sin examenshögtid i Hälsoparken vid Jönköping University och avslutade traditionsenligt med allsång till Tommy Körbergs "Stad i ljus".

Stort bildspel från examensfirande x 2

Sammanlagt 1 055 studenter deltog i Tekniska högskolans och Jönköping International Business School's (JIBS) examenshögtider den 31 maj respektive 1 juni.

- Det känns lite overkligt att sluta. Jag trodde inte att tiden här skulle gå så fort, säger Nemanja Stojanovic som har läst Byggnadsutformning med arkitektur på JTH.

JIBS avslutning.

Examensceremoni på Spira i Jönköping, bildtagning på campus och bankett senare på kvällen stod på programmet för JIBS examenstudenter.

Först ut med sin avslutningshögtid av Jönköping Universitys fyra fackhögskolor var Tekniska Högskolan (JTH) där avgångsstudenterna efter bildtagning på campus samlades i Hälsoparken. Där väntade ett traditionellt firande med mycket glädje, musik, dans och inte minst allsång till Stad i ljus med Tommy Körberg. De 522 avgångsstudenter gick klassvis upp på scen till pumpande dansmusik för att ta på sig sina gula JTH-sjalar och firas av släkt, vänner och andra bland de många åhörarna.

"Det finns inget vackrare"

Ingrid Wadskog, vd för JTH, kände glädje och stolthet när hon såg studenternas firande i Hälsoparken.

- När bänkarna framför scenen fylls på med studenter i sina gula sjalar, det finns inget vackrare, säger Ingrid Wadskog.

Hon tyckte det var roligt att det kom så mycket folk till avslutningen och att studenterna skulle vara stolta över vad de har åstadkommit.

- De avslutar något på examensdagen och börjar något nytt. Vi kommer sakna dem, men får fortsätta samarbeta med dem på andra sätt, säger Ingrid Wadskog.

"Utvecklas och bygga karaktär"

Nemanja Stojanovic berättar att han har lärt sig mycket och haft väldigt roligt under de tre åren som han har läst Byggnadsutformning med arkitektur på JTH.

- Det jag gillade med min utbildning var att lärarna verkligen ställde krav och utmanade oss för att vi skulle utvecklas och bygga karaktär. Det har varit väldigt fint att gå på JTH och jag kan verkligen rekommendera andra att läsa här, säger Nemanja Stojanovic.

Anna Uddström, som har studerat New Media Design på JTH, nämnde att det var en aning nervöst och stressigt att vara klar med sin utbildning, men även väldigt kul.

- Programmet har varit jättebra. Lärarna har varit väldigt engagerade och stöttande och kurserna har innehållit flera praktiska delar, vilket jag har uppskattat, säger Anna Uddström.

"Bra utbildningar, bra lärare och bra studentliv"

Hon framhåller studentlivet som något utöver det vanliga med stort utbud, mycket glädje och bra sammanhållning.

- Jag tar med mig alla roliga minnen vi har skapat tillsammans i skolan och på AKA (Akademien Nightclub) och jag rekommenderar absolut andra att välja JTH. Här finns bra utbildningar, bra lärare och bra studentliv.

Under avslutningen tillkännagavs också vilka JTH-studenter som tog hem kategorierna "Bästa presentation", "Bästa hållbara affärspotential" samt "Publikfavorit" på Xjobbsmässan den 30 maj, där studenterna presenterade sina examensprojekt.

Den 1 juni höll JIBS sin examensceremoni på Spira i Jönköping med två separata sessioner. Den första sessionen ägnades åt kandidat- och dubbelexamensstudenter, medan den hedrade de utexaminerade mastersstudenterna och de från Civilekonomprogrammet. Senare på kvällen firade de 533 JIBS-studenterna sina prestationer med en bankett.

"Mycket stolt över våra studenter"

– Jag är mycket stolt över våra studenter för deras prestationer när de fullbordat sina examina. Deras engagemang och uthållighet har verkligen lönat sig, sa Johan Klaesson, tf vd för JIBS, under ceremonin.

I sitt avskedstal uppmuntrade Johan Klaesson alla utexaminerade att använda den kunskap och expertis de har fått för att katalysera positiv förändring i omvärlden. Pontus Hjort, utexaminerad från International Economics, tyckte examensdagen rymde en stor känsla av glädje, men också tomhet.

"Här och nu som allt går ihop"

- Det är här och nu som allt går ihop, vilket är väldigt trevligt men också sorgligt på ett sätt. Det finns ett fantastiskt kamratskap bland alla studenter här på JIBS. Vi har haft så roligt och gillar verkligen varandra. Dessutom är undervisningskvaliteten genomgående hög, sa Pontus Hjort.

För många av studenterna har det varit en stor omställning att studera i ett nytt land och lära känna en ny kultur. Enoch Okyere från Ghana tar examen från mastersprogrammet i International Financial Analytics och tycker att det har varit fantastiskt att studera i Jönköping och på JIBS.

Återkommer gärna till JIBS

Han har särskilt uppskattat möjligheten att studera med en sådan blandning av olika nationaliteter och återkommer gärna till JIBS någon gång i framtiden.

- Idag är en fantastisk dag! Jag kände mig väldigt glad idag vid examen efter ett år av hårt arbete. Nu fokuserar jag på att säkra ett bra jobb, men någon gång i framtiden skulle jag vilja komma tillbaka till skolan igen och fortsätta att studera och utöka mina kunskaper, säger han.

Under JIBS ceremoni uppmärksammades och hedrades studenter i de översta 5 % av sin klass med en plats på JIBS Honours List. JIBS Student Association tilldelade också "JIBS Rising Star" till tre mottagare för deras exceptionella prestationer i projektarbete eller JSA-aktiviteter samtidigt som de bibehöll starka akademiska prestationer.

2024-06-04