Pompa och ståt på avslutningshögtider

Den 5 juni hade Hälsohögskolan (HHJ), Jönköping University (JU), sin avslutningshögtid i Pingstkyrkan. Den 7 juni hölls avslutningshögtiden för Högskolan för lärande och kommunikations (HLK), JU, på Elmia. Sammanlagt deltog cirka 700 studenter på de två ceremonierna.

Avslutningshögtid för Högskolan för lärande och kommunikation.

HHJ:s avslutningshögtid firades med pompa och ståt i Pingstkyrkan. Det bjöds på mingel, vacker musik, stipendieutdelning, utdelning av Pedagogiska priset och tal av Eleonor Fransson, tf. vd på HHJ och av Gustav Sandberg, ordförande i studerandeföreningen Hälsosektionen. Studenterna gick programvis upp på scenen för att motta den fullsatta kyrkans jubel.

– Det bästa med avslutningshögtiden är att få dela den här härliga stunden med de studenter som nu är klara med sina utbildningar, deras nära och kära, och även med personal vid Hälsohögskolan. Det är verkligen en högtidsstund! Det är tydligt att vi fyller en viktig roll i samhället genom att utbilda framtidens förmågor inom hälsa och välfärd, säger Eleonor Fransson.

Åsa Wilsson mottar Pedagogiska priset.

Åsa Wilsson mottar Pedagogiska priset.

HHJ:s Pedagogiska pris, som är framröstat av studenterna, gick till Åsa Wilsson, universitetslektor medicinsk mikrobiologi.

Glada och nöjda studenter på Elmia

HLK:s ceremoni hölls för första gången på Elmia där de anhöriga fyllde Hammarskjöldsalen. Det var finklädda och glada studenter som bjöds på bubbel och tilltugg vid minglet innan ceremonin.

Ebba Bergström och Nora Hammar

Nora Hammar och Ebba Bergström.

Nora Hammar från Västervik och Ebba Bergström från Växjö har båda läst medie- och kommunikationsvetenskap. Båda är nöjda med sina år i Jönköping och ser med tillförsikt på framtiden.

– HLK är en bra skola. Det har varit tre roliga och lärorika år med jättebra klasskompisar. Tiden har gått få fort, säger Ebba Bergström som har ett sommarjobb att se fram emot.

– Jag gjorde min praktik hemma i Västervik och troligtvis får jag jobb där till hösten, säger Nora Hammar.

Fin musik och sång ljöd i den stora salen när studenterna programvis gick upp på scenen. Alma Reinsjö, ordförande i HLK:s studerandeförening LOK, höll tal, likaså Ulli Samuelsson, utbildningschef på HLK.

– Jag tycker att det blev en väldigt fin ceremoni med mycket glädje, härlig musik och inte minst lyckliga studenter och anhöriga. Jag skickade med studenterna att använda sig av den kunskapsresa som de har gjort hos oss till att bidra till en bättre och mer hållbar värld inom sina olika yrkesområden säger Ulli Samuelsson.

Hannes Ewehag

Hannes Ewehag

Pedagogiska priset på HLK tilldelades Hannes Ewehag, universitetsadjunkt i medie- och kommunikationsvetenskap och programansvarig för MKV-programmet.

2024-06-10