Grattis till Årets alumner

För fjärde året i rad delas utmärkelsen Årets alumn ut av Jönköping University (JU) vid en ceremoni som hålls torsdagen den 3 oktober. Prorektor Salem Seifeddine kommer dela ut pris tillsammans med en företrädare från varje fackhögskola till de fem personer som sedan kan titulera sig Årets alumn 2024. Idag avslöjas vinnarna.

Campus uppifrån

JU:s fackhögskolor (Hälsohögskolan, Högskolan för lärande och kommunikation, Tekniska högskolan och Jönköping International Business School) samt Jönköping University Enterprise har under året samlat in nomineringar till Årets alumn. Därefter har respektive ledning enats om en alumn (före detta student) som uppfyller kriterierna och som blir den som får ta emot utmärkelsen under ceremonin den 3 oktober.

Salem Seifeddine

Salem Seifeddine

– Årets fem pristagare är inte bara inspirerande förebilder för nuvarande och framtida JU-studenter, utan de är också kraftfulla ambassadörer som stärker banden mellan JU och samhället på regional, nationell och internationell nivå. Denna utmärkelse erkänner och belönar alumner som har gjort exceptionella insatser, antingen i sin yrkesroll eller som privatpersoner. Jag är oerhört stolt över årets fem pristagare, som alla är lysande ambassadörer för JU, säger Salem Seifeddine, prorektor vid JU.

Pristagarna

Christian Farman – Hälsohögskolan, sjuksköterskeprogrammet (2007 - 2010)

Niklas Sigvardsson – Högskolan för lärande och kommunikation, ämneslärare (2010 -2016)

Frida Grundström – Jönköping International Business School, Business and Economics, masterprogram (2012 -2016)

Annika Cederfeldt – Tekniska Högskolan, Logistik och ledning (2014 - 2017)

Tina Tajik – Jönköping University Enterprise, Pathway Year (2017 - 2018)

Ceremonin

Salem Seifeddine kommer att moderera ceremonin. En representant från varje bolag kommer att läsa upp motiveringen och tilldela utmärkelsen till ”sin” alumn. Därefter hålls ett panelsamtal som leds av Andreas Torén, enhetschef Studentstöd, där alumnerna samtalar om sina erfarenheter från lärosätet och sina yrkesliv samt ger tips till nuvarande studenter. Publiken kan också ställa frågor till alumnerna.

Varmt välkommen!

När: Torsdag 3 oktober
Kl. 11.15 - 12 mingel med enklare förtäring.
Kl. 12 - 13 prisutdelning och panelsamtal
Var: Högskolebiblioteket

2024-09-12