Nu börjar Svenska Institutets internationella stipendiater

Sexton internationella stipendiater som har tilldelats Svenska institutets (SI) Scholarship for Global Professionals har nu påbörjat sina masterutbildningar på Jönköping University (JU). Gemensamt för de sexton studenterna är att de vill bidra till en hållbar utveckling i sina hemländer och de är mycket förväntansfulla inför sina utbildningar.

Stipendiaterna

De sexton internationella stipendiater (och två som påbörjade studierna förra året).

SI Scholarship for Global Professionals, som delas ut av Svenska Institutet och finansieras av Utrikesdepartementet, är ett mycket eftertraktat och fullt finansierat internationellt stipendieprogram för heltidsstudier på mastersnivå vid svenska lärosäten. I år kom det in 8 167 ansökningar och det var bara 375 av dessa som tilldelades stipendiet. Vid JU har alltså 16 internationella studenter just påbörjat sina utbildningar.

Under de kommande ett till två åren kommer stipendiaterna, utöver sina studier vid JU, att delta i nätverkande och utbyta insikter och erfarenheter med andra stipendiater, svenska företag och organisationer genom SI Network for Global Professionals.

Vi är stolta över att välkomna talangfulla studenter från olika nationaliteter som tilldelats SI Scholarship for Global Professionals! Hållbarhet är en integrerad del av JU:s utbildningsprogram, vilket bidrar till att utveckla kompetenser i linje med SI:s fokus på hållbar utveckling, säger Leticia Lövkvist, SI-koordinator på JU.

Stipendiaterna är noga utvalda

Stipendiet har som mål att främja framtida globala ledare som aktivt bidrar till att uppnå FN:s Agenda 2030 för hållbar utveckling. Urvalet baseras på akademiska prestationer, ledarskapsförmåga, yrkeserfarenhet samt de sökandes potential att stödja en hållbar utveckling i sina hemländer.

Sergio Navarro från Colombia läser masterutbildningen Global Management på JIBS.

– Det är min livs dröm att få läsa en masterutbildning utomlands så jag blev väldigt glad över stipendiet. Att få möjlighet att nätverka med andra motiverade studenter från olika länder och kulturer och lära mig nya saker är det viktigaste för mig, säger han.

Isatou Sowe, Sergio Navarro och Hong Mai Nguyen

Från vänster: Isatou Sowe, Sergio Navarro och Hong Mai Nguyen

Hong Mai Nguyen från Vietnam har börjat läsa International Logistics and Supply Chain Management på Jönköping International Business School (JIBS).

– Det är första gången jag är utomlands vilket innebär att jag själv får utvecklas och lära mig. Jag vill utveckla hållbarhetstänket i Vietnam där vi tyvärr inte har någon direkt förebild att ta efter. Ni i Sverige är en av världens bästa länder när det kommer till hållbarhet och det vill jag lära mig av och ta med tillbaka till Vietnam, säger hon.

Isatou Sowe från Gambia, som ska läsa Global Management på JIBS, är väldigt studiemotiverad.

– Stipendiet betyder allt. Jag kommer från en fattig bakgrund och jag hade aldrig haft råd med det annars. När det kommer till hållbarhet och ledarskap, som jag är mest intresserad av, har jag mycket att lära mig och jag är väldigt motiverad. Jag vill lära mig från andra studenter och lärare för att se hur andra länder jobbar med hållbarhet och sedan försöka implementera detta till Gambia, säger hon.

Årets stipendiater som ska läsa på JU kommer från Armenien, Azerbajdzjan, Colombia, Gambia, Indonesien, Kenya, Liberia, Sri Lanka, Peru, Rwanda och Vietnam.

 

Manya Grigoryan

Armenia

International Marketing

Maykl Grigoryan

Armenia

Global Management

Aysel Ibrahimova

Azerbaijan

International Financial Analysis

Antonia Isabel Ossa Samboni

Colombia

International Marketing

Juan Pablo Lancheros Rodriguez

Colombia

Supply Chain Operations Management

Evelyn Santiago Felizzola

Colombia

Digital Business

Sergio Andres Navarro Alvarez

Colombia

Global Management

Isatou Sowe

Gambia

Global Management

Komang Irfa Novita Sari

Indonesia

Digital Business

Helsy Mburugu

Kenya

International Marketing

Jemin Lloyd Joachim

Sri Lanka

International Financial Analysis

Mustapha A. Sesay

Liberia

Global Management

Enrique Andres del Castillo

Peru

Global Management

Saddit Michelli Siuce Vilchez

Peru

Strategic Entrepreneurship

Sylvie Ingabire

Rwanda

International Financial Analysis

Hong Mai Nguyen

Vietnam

International Logistics and Supply Chain Management



 

2024-09-16