JU deltog på internationell konferens i Toulouse

Den 17–20 september var Jönköping University (JU) med på konferensen European Association for International Education (EAIE) i Toulouse, Frankrike. Årets tema En Route betyder på väg och präglade seminarier och workshops. Nästa år är JU en av värdarna då EAIE äger rum i Göteborg 9–12 september med temat GO-Create.

EAIE är en av världens största konferenser inom högre utbildning och lockar årligen över 7 000 deltagare från hela världen, inklusive rektorer, politiker, chefer för internationell rekrytering och andra verksamma inom internationell utbildning för att nätverka och delta i workshops och föreläsningar. Utställarna representerar över 350 internationella organisationer från mer än 30 länder som exempelvis Australien, Brasilien, Kanada, Sydafrika, USA, Kina och Nya Zeeland.

”Fantastisk mötesplats för nätverkande”

JU deltog som utställare tillsammans med fem andra lärosäten i Västsverige: Göteborgs universitet, Chalmers tekniska högskola, Högskolan i Borås, Högskolan i Halmstad och Högskolan i Skövde. Tillsammans är de värdar för EAIE 2025 som hålls i Göteborg och passade på att marknadsföra detta i Toulouse. JU lyfte även partnerdagen på JU den 9 september, då JU kommer att visa upp sitt campus.

– EAIE är en ovärderlig mötesplats för oss som jobbar med internationalisering inom högre utbildning. Det är här vi knyter nya kontakter och stärker befintliga samarbeten med våra partneruniversitet, samtidigt som vi lyfter fram JU, Jönköping och Sverige. Vi förhandlar även utbytesplatser och går igenom avtalen. Genom våra samarbeten kan vi därför erbjuda våra utresande och inkommande studenter en fantastisk utbytesmöjlighet, säger Nikolina Bergh, teamledare på Internationella kontoret på JU, som var med i Toulouse.

Konferensen i Toulouse blev en stor framgång och resulterade i många givande möten och positiva reaktioner.
– Det är fantastiskt att få representera JU här och jag känner mig stolt över det stora intresset för våra samarbeten och erbjudanden, tillägger Nikolina Bergh.

Göteborg värd för EAIE 2025

Konferensen i Göteborg den 9–12 september 2025 har temat GO-Create, med fokus på samarbete, innovation och samskapande.

Under avslutningsceremonin i Toulouse presenterades en film där bland annat JU:s rektor Måns Svensson gav en hälsning inför nästa års konferens.
Klicka på bilden nedan för att se filmen:

Klicka på bilden för att se filmen

Vad är EAIE?

EAIE (European Association for International Education) är en ideell organisation som strävar efter att samla expertis inom internationella utbildningsfrågor och stärka det globala utbildningssamarbetet. Den årliga EAIE-konferensen, som varje år hålls i en ny europeisk stad, består av två olika delar; en utbildningsmässa och ett program med seminarier, föreläsningar och workshops som utformas efter årets tema.

Läs mer om EAIE och nästa års konferens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2024-09-20