Jönköping University deltar i Klimatveckan

Årets klimatvecka arrangeras mellan den 14 – 20 oktober i hela Jönköpings län. Temat för årets vecka är "Klimatsmart och robust – en hållbar framtid tillsammans." Jönköping University (JU) bidrar genom att arrangera två event, det ena om bilar, elektrifiering och hållbar tillverkning, och det andra handlar om framgångsfaktorer för att klimatsamverkan ska fungera.

Klimatveckan i Jönköpings län arrangeras av Klimatrådet för att bidra till länets gemensamma vision Klimatsmart plusenergilän 2045. Eva Gipperth, högskoledirektör på JU, är JU:s ledamot i Klimatrådet.

– Jönköping University vill vara en god kraft i regionen och bidra till ett robust och hållbart klimatarbete. För oss är samarbetet och idéutbytet i Klimatrådet en viktig källa för inspiration och vi tar vara på möjligheten att vara med och synliggöra länets hållbarhetsarbete under Klimatveckan, säger Eva Gipperth.

JU arrangerar två event

Föreläsning: Bilar, elektrifiering och hållbar tillverkning – vilken spännande framtid

Tid: Måndag 14 oktober, kl. 10.00 – 11.00.
Plats: Jönköping University, sal Stora Enso (E1029), och i Teams.

En föreläsning av Anders Jarfors, professor i material och tillverkning – gjutning, som behandlar det faktum att transporter är kritiska för samhället och samtidigt är dem miljöbelastande. Elektrifieringen innebär en stark förändring av detta men vad sker med tillverkningen av fordon och hur kan vi minska klimatavtrycket?

Föreläsningen är både fysisk och digital via Teams.

Föreläsningen sänds digitalt på Teams via denna länk.

Föreläsning: Att åstadkomma klimatsamverkan – sju kommunikativa framgångsfaktorer

Tid: Fredag 18 oktober, kl. 10.15 – 11.30.
Plats: Jönköping University, Västbosalen, Hb220 på HLK

Föreläsning med Otto Hedenmo, doktorand HLK, med efterföljande diskussion utifrån ett nyss avslutat forskningsprojekt om klimatsamverkans kommunikativa utmaningar och hur dessa kan bemötas.

Aktiviteten är öppen för alla och det krävs ingen anmälan.

 

Mer information om Klimatveckans aktiviteter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2024-10-01