Jönköping University välkomnar rekordmånga studenter till höstens terminsstart

Inför höstens terminsstart har över 4200 nya studenter antagits till Jönköping Universitys olika program och kurser. Av dem är cirka 1100 internationella studenter från världens alla hörn.

Antalet studenter på Jönköping University fortsätter växa. Totalt har runt 200 fler studenter antagits i år än förra året, och det är internationella studenter som står för den stora ökningen. Inräknat utbytesstudenter kommer runt 1100 nya internationella studenter till Jönköping University för att plugga i höst.

- Vi ser med glädje och stolthet den ökande skaran studenter som söker sig till Jönköping University. Ökningen är ett kvitto på att vårt arbete med att bygga en attraktiv utbildningsplats och på sikt ett internationellt universitet ger resultat, säger Anita Hansbo, rektor vid Jönköping University.

Antalet internationella studenter som i år antagits till ett flerårigt program vid Jönköping University är cirka 660, vilket är en ökning med drygt 140 studenter sedan förra året. Den största ökningen står betalande programstudenter från länder utanför Europa för.

Bland de internationella studenter som betalar studieavgift för att läsa i Sverige kommer merparten från Pakistan, Indien, Bangladesh, Kina och Sri Lanka. Programstudenterna från EU kommer huvudsakligen från Tyskland. Utbytesstudenterna, som kommer från högskolans olika partneruniversitet, kommer bland annat från Australien, Brasilien, Thailand, Sydkorea, Kanada, Mexiko, Kazakstan, USA samt ett flertal länder i Europa.

Idag är terminens första dag och campusområdet vaknar åter till liv efter sommarens slumrande tillvaro. Både nya och gamla studenter strömmar till och luften vibrerar av nyfikenhet och förväntan.

- Det är en härlig känsla när campus fylls av studenter från när och fjärran. Studentkåren och många andra har planerat en bra introduktionsvecka och vi vet att de nya studenterna har en rolig start att se fram emot, säger Anita Hansbo.

 

2016-08-22