Guldbagge till alumner från Digital visualisering

När årets Guldbaggevinnare korades på Cirkus i Stockholm i måndags, kammade fyra tidigare studenter från Campus i12 hem priset för bästa visuella effekter. Deras team på företaget Chimney står bakom samtliga visuella effekter i filmen Hundraettåringen som smet från notan och försvann.

Guldbaggen för bästa visuella effekter 2017 gick till Fredrik Nord på företaget Chimney och hans VFX-team (VFX = visual effects). I teamet finns bland annat Jonas Lindfors, Evelina Åström, Simon Backlund och Ragnar Grudd – alla tidigare studenter från programmet Digital visualisering som ges på Campus i12 i Eksjö.

– Priset är ett glädjande kvitto på det visuella hantverket och att hårt arbete lönar sig! Vi är ett tight team som har väldigt kul tillsammans, vilket gör att vi trivs och därmed producerar bra grejer ihop, säger Evelina Åström.

Teamet från Chimney består av åtta personer, och av dem är alltså fyra alumner från utbildningen i Eksjö. Det säger en hel del om utbildningen, menar Evelina Åström:

– I den svenska VFX-branschen är Campus i12 en omtalad skola som föder duktiga VFX-artister. Folk kommer från hela Sverige för att utbilda sig där.

Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och delas ut för framstående insatser inom den svenska filmen under det gångna året. Guldbaggegalan arrangeras av Svenska Filminstitutet i samarbete med SVT på Cirkus i Stockholm. Guldbaggar delats ut i 19 olika priskategorier.

2017-01-26