JU-studenter vinnare i innovationstävling

9 studenter från Jönköping University var med i de tre vinnande lagen vid Innovation Days Jönköping fredag den 26 januari.

Vinnare i Special Deals utmaningen

65 masterstudenter från Jönköping International Business School, Tekniska högskolan och Högskolan för lärande och kommunikation deltog i evenemanget, som löpte parallellt med att Enter2018, en konferens om digital turism, pågick på Elmia. Studenter från Handelshögskolan i Stockholm och Linnéuniversitetet deltog också.

Studenterna tävlade om att komma på en lösning på en av tre utmaningar, som presenterades av Volvo Cars, Trivago och Special Deal.

Lagen hade bara 48 timmar på sig, från att presentera sin idé på onsdagskvällen till att visa upp enprototyp på utställningen på fredag eftermiddag.

Vinnare i Volvo Cars utmaningen

Under tävlingens gång fick studenterna hjälp av mentorer från de tre företagen och andra experter. Slutligen, sent på fredag eftermiddag, presenterades vinnarna.

Mathilde Vieau, Anne-Sophie Chomel och Kendall Wyckoff från Jönköping International Business School var med i laget som vann Volvo Cars utmaning, med ”Volvo Capture”. Deras vinnande prototyp använder ett system av inbyggda kameror, som gör det möjligt att filma bilresan och ladda upp den på sociala medier.

– Vi fick idén eftersom vi alla varit med om att vi kört igenom ett vackert landskap och inte kunnat fånga upplevelsen, berättade det vinnande laget. Det var spännande att arbeta med Volvo Cars, som var väldigt engagerade och uppmuntrande.

Kariem Zetter från Tekniska högskolan vid Jönköping University, en av deltagarna i laget som vann Special Deals utmaning, sa:

– Det var jättekul att se vad vi kunde åstadkomma på så kort tid, och att samarbeta med studenter från andra skolor.

Vinnare i Trivago utmaningen

Corinna Breurer från Trivago Talents and Organisation
var imponerad.

– Vi upplevde verkligen en entreprenöriell atmosfär här. Studenterna hade en härlig energi och hjälpte oss att få nya perspektiv på saker.

Alla de tre vinnande lagen får nu möjlighet att samarbeta med partnerföretagen för att fortsätta utveckla sina idéer.

– Jag har haft tre underbara dagar, sa Staffan Davidsson, Senior Innovation Manager på Volvo Cars. Jag ser fram emot att arbeta med de här studenterna i framtiden.

Läs mer om Innovation Days här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

2018-01-30