JU Solar Team på topp 10-placering

Efter sex dagar och över 3000 kilometer passerade JU Solar Team mållinjen i Adeleide fredagen den 18 oktober kl. 14.44 lokal tid.

JU Solar Team kom på en tionde plats i Bridgestone World Solar Challenge 2019. Vädret under tävlingsdagarna har inte varit på de tävlandes sida och flera lag fick avsluta tävlingen i förtid. Av fyra svenska deltagande lag var JU Solar Team de enda som tog sig över mållinjen.

 – Det var ett väldigt utmanande lopp och vi är så glada att vi kunde fullfölja utmaningen och vi vill tacka alla som hejat på oss, säger teamet.

Under tävlingens gång har solbilen Axelent hållit en medelhastighet på 65 km/h. Under veckan har de stött på flera problem och har fått jobba hårt för att hålla sig kvar i tävlingen. Laget från Jönköping University slutade alltså till slut på en tionde plats av 27 startande lag i samma klass.

– Nu ska vi fira! hälsar teamet på plats i Australien.

Se fler bilder och läs om lagets upplevelser på ju.se/solarteam Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Årets lag består av 16 studenter från Jönköping University som under det senaste året arbetat mot målet att delta i Bridgestone World Solar Challenge 2019. De 16 studenterna är det fjärde laget från Jönköping University som deltar i tävlingen och det tredje laget från JU som fullföljt loppet.

2019-10-18