Johan Palsgård blir ny vd för Jönköping University Enterprise

Johan Palsgård är utsedd till ny vd för Jönköping University Enterprise. Han tillträder tjänsten den 1 mars 2020.

Johan Palsgård, privat bildFörstora bilden

Johan Palsgård, privat bild

Johan Palsgård har arbetat 17 år som svensk diplomat och tjänsteman på Utrikesdepartementet. Senast arbetade han vid UD:s internationella handelsavdelning där huvudansvaret rörde handels- och näringspolitiska frågor i förhållande till Brexit. Johan har tidigare arbetat som utlandsstationerad svensk diplomat vid Sveriges representation till FN i Genève och Sveriges ambassad i Berlin. Johan har en jur.kand. från Uppsala Universitet och har även studerat statsvetenskap vid samma lärosäte.

– Johans kunskap, i kombination med hans stora erfarenhet av internationellt arbete, kommer att bidra med nya perspektiv, nätverk och idéer. Johans styrkor kommer att ge JUE förutsättningar att ta nästa steg i den fina utveckling som vi sett sedan starten 2016. Hans unika bakgrund kommer också att vara en stor tillgång för högskoleledningen i stort. Vi hälsar Johan varmt välkommen, säger Agneta Marell, rektor Jönköping University.

– Jag är ser med stor entusiasm fram emot att bli vd för JUE och bli en del av JU:s ledningsteam. JU och JUE har en framåtanda och en internationell utblick som passar min långa erfarenhet av internationella frågor mycket väl. Med bland annat mitt breda nätverk internationellt och nationellt hoppas jag kunna bidra mycket till att utveckla den stora potentialen i JUE:s och JU:s verksamheter, säger Johan Palsgård.

Jönköping University Enterprise (JUE) är det nyaste tillskottet till Jönköping University. Bolaget bildades 2016 och har sina aktiviteter främst på Campus Gränna. JUE erbjuder Pathway Programmes för internationella studenter som behöver fördjupa sina kunskaper i språk, matematik och/eller naturkunskap för att bli behöriga till högre studier.

Mer information om Jönköping University Enterprise: www.ju.se/pathway

Kontaktuppgifter

Johan Palsgård
Email: johan.palsgard@gov.se
Telefon: +46 739 84 98 57

Agneta Marell, rektor Jönköping University
Email: agneta.marell@ju.se
Telefon: 036-10 10 01

2019-11-27