Nytt samarbete mellan Jönköping University och North Park University i Chicago

North Park Universitys campus i ChicagoFörstora bilden

North Park Universitys campus i Chicago

Jönköping University Enterprise (JUE) och North Park University (NPU), Chicago, USA, har ingått ett samarbetsavtal angående Pathway-program.

Jenny DahlkildFörstora bilden

Jenny Dahlkild

JUE kommer att tillhandahålla Pathway-program på Campus Gränna för blivande NPU-studenter. Studenterna kommer att få ett villkorat erbjudande till NPU och när de har klarat sina studier i Gränna antas de till ett förutvalt program på NPU.

– Vi på JUE är mycket stolta över detta avtal med North Park. Samarbetet ger oss en fantastisk möjlighet att utveckla Pathway-programmen och utvidga vår verksamhet med ett nytt, starkt partneruniversitet, säger Jenny Dahlkild, tf vd på JUE.

Michael DrakeFörstora bilden

Michael Drake

– NPU och JU har varit partners och arbetat med studentutbyten i många år, detta är en ny gren inom vårt partnerskap. Genom samarbetet kan studenter som vill studera på NPU dra nytta av den rika engelska undervisningen på JU innan de startar sina högre studier. Detta är ett nytt och unikt partnerskap där en internationell student kommer att dra nytta av en tredje kultur, vilket kommer förbereda dem för den rika mångfalden som de kommer att uppleva på NPU och i staden Chicago, säger Michael Drake, chef för internationell rekrytering på NPU.

NPU grundades 1891 och ligger på Chicagos norra sida och har 3 200 studenter från hela världen. Partnerskapet mellan NPU och JU fungerar som en brygga för studenter som inte uppfyller minimikraven för engelska för att få fullständig behörighet till studieprogram som erbjuds vid North Park University. NPU rekryterar studenter från hela världen till över 50 olika studieprogram, men de har inte engelska som andraspråksprogram och de kan därför inte anta studenter som behöver ytterligare engelska kunskaper.

Förutom språkutbildningen lär sig Pathway-studenterna om skillnaderna i pedagogiken mellan deras hemland och Sverige och sedan USA. Sverige och USA delar liknande pedagogiska filosofier, vilket kommer göra övergången från Pathway i Jönköping till NPU enklare för studenten. Studenterna kommer starta sina studier på NPU med både bättre engelska, studiekunskaper och bättre självförtroende.

Kontakt

Jenny Dahlkild, tf vd Jönköping University Enterprise
Mail: jenny.dahlkild@ju.se
Telefon: 036-10 17 33

Michael Drake, Director of International Recruitment at NPU
Mail: medrake@northpark.edu

Mer information om North Park University och JUE: 

2020-01-09