En ny termin igång på Jönköping University

Den 17 augusti startade höstterminen och vi välkomnade förstaårsstudenter till campus för upprop och introduktion.

Med anledning av det rådande läget och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten har Jönköping University prioriterat att förstaårsstudenter får komma till campus för undervisning. Två av studenterna som precis börjat sina program på Jönköping International Business School är Elif Etemova och Desislava Stoyanova Nenova, båda är 18 år och kommer ifrån Bulgarien.

Två studenter framför biblioteket

Elif Etemova och Desislava Stoyanova Nenova.

- Jag tycker att det känns spännande, jag gillar staden och skolan. Det känns väldigt internationellt, samtidigt som det fortfarande är många svenska studenter, jag ser fram emot att lära mig svenska. Jag är glad att jag valde just den här skolan eftersom jag tror den kommer ge mig många möjligheter i framtiden, säger Elif Etemova som börjat läsa International Economics.

Och Desislava fortsätter:

- Jag tycker att Jönköping är en väldigt vacker stad och folk är öppensinnade. Naturen är också fantastisk, jag gillar framförallt sjön. Skolan känns väldigt internationell och det är anledningen till att jag valde att studera just här, jag hoppas på att träffa vänner från hela världen, berättar Desislava Stoyanova Nenova som börjat studera International Management.

Två studenter på en bänk

Casper Andersson och Gabriel Berger

Casper Andersson och Gabriel Berger ska läsa Grundlärare med inriktning mot arbete i fritidshem på Högskolan för lärande och kommunikation.
- Det är spännande. Skolan ser jättefin ut och vi har kompisar som har läst här, de har talat väldigt gott om skolan, säger de.

 

Sebastian Rizzi och Thea Månsson, som ska läsa Byggnadsteknik med inriktningen Byggnadsutformning med arkitektur på Tekniska högskolan (JTH), känner redan till skolan väl. De gick tekniskt basår på JTH i fjol och tycker det är skönt att vara tillbaka.

- Allt fungerade bra i fjol. Det är god gemenskap och bra lärare på skolan, säger Sebastian Rizzi.

- Det ska bli kul att börja plugga igen och jag ser fram emot studentlivet i staden, säger Thea Månsson.

Två studenter framför JTH

Sebastian Rizzi och Thea Månsson

Wilma, Vera, Filippa och Julia ska läsa till Biomedicinska analytiker med inriktning laboratoriemedicin på Hälsohögskolan.
- Jag är lite nervös och det känns som man får veta ganska snabbt om det här är ett program för mig eller inte. Jag kom i tisdags så jag har hunnit kolla runt lite, men mest omkring där jag bor och inte så mycket inne i stan. Jag känner ingen sedan tidigare så det blir roligt att lära känna nya människor, berättade Julia som kommer ifrån Piteå.

Fyra studenter framför Hälsohögskolan

Wilma, Vera, Filippa och Julia ska alla läsa till Biomedicinska analytiker.

2020-08-18