Agneta Marell omförordnad som rektor för Jönköping University

Agneta Marell tillträdde som rektor för Jönköping University i oktober 2017, och nuvarande förordnande som rektor gäller fram till och med 30 september 2021. I juni 2020 beslutade stiftelsestyrelsen om en process för att avgöra om ett eventuellt omförordnande.

Agneta Marell

Agneta Marell

Efter att den formella omförordnandeprocessen nu är slutförd är det klart att Agneta Marell fortsätter som rektor för Jönköping University till och med 30 september 2026.

– Det är mycket glädjande att Agneta Marell fortsätter som rektor för Jönköping University. Agneta har en god förankring i verksamheten och har stort förtroende inom organisationen. Hennes målmedvetenhet och strategiska förmåga är några av de styrkor som gör att hon passar mycket bra som rektor. Jag och styrelsen ser fram emot det fortsatta samarbetet och att se utvecklingen av JU under Agnetas ledning, säger Monica Dahlbom, ordförande för Stiftelsestyrelsen.

– Jag är stolt och glad över att få förtroendet av styrelsen att fortsätta uppdraget som rektor vid Jönköping University. Under mina första år har jag fått en djupare insikt i den entreprenöriella andan och den starka drivkraft som finns inom lärosätet. JU:s nära samverkan i regionen och höjden i JU:s internationalisering skapar unika förutsättningar för utbildning och forskning och för JU:s förmåga att fortsätta utvecklas. Jag ser fram emot att vara en del av det fortsatta arbetet och att vara delaktig i de aktiviteter som bygger kunskapsbroar regionalt, nationellt och internationellt, säger Agneta Marell.

Agneta Marell är professor i företagsekonomi och innan hon tillträde i rollen som rektor vid Jönköping University var hon vicerektor med fokus på samverkan och innovation vid Umeå universitet och vd för Umeå universitet Holding AB. Hon har haft flera styrelseuppdrag i näringslivet och varit ledamot i vetenskapliga forskningsråd och stiftelser. Tidigare uppdrag är bland annat rektor för Handelshögskolan vid Umeå universitet och kommundirektör i Örnsköldsviks kommun.

Agneta Marell var ledamot i stiftelsestyrelsen för Jönköping University, utsedd av regeringen, från 1 maj 2016 till dess att hon tillträde tjänsten som rektor.

Kontakt

Agneta Marell, rektor Jönköping University
Telefon: 036-10 10 01

Monica Dahlbom, styrelseordförande Jönköping University
Telefon: 070-835 90 58

Ladda ner pressbild på Agneta Marell Öppnas i nytt fönster.

2020-12-15