Mats Bojestig är Årets Brobyggare

Två personer på en scen

Lucia Naldi presenterar Mats Bojestig som Årets Brobyggare under Jönköpingsgalan, här tillsammans med Stefan Fur som ledde galan.

Fredag 26 februari gick årets upplaga av Jönköpingsgalan av stapeln där Jönköping University (JU) delade ut det nyinstiftade priset Årets Brobyggare till Mats Bojestig, hälso-och sjukvårdsdirektör på Region Jönköpings län.

– Vi på Jönköping University är stolta över möjligheten att instifta och dela ut ett nytt och viktigt pris. Vi vill med priset framhäva alla de goda krafter och möjligheter till samverkan som finns i regionen och lyfta fram initiativ som bygger broar mellan vetenskap och samhälle, säger Agneta Marell, rektor vid Jönköping University.

Kvinna på scen med en tavla

Lucia Naldi på Jönköpingsgalan

På galan, som i år genomfördes i digitalt format, delades totalt tio olika priser ut och Jönköping University delade för första gången ut priset Årets Brobyggare. Lucia Naldi, vicerektor för forskning vid Jönköping University, var prisutdelare och representerade JU på galan.

Vinnare av priset är i år Mats Bojestig

– Mats är en drivande kraft i att samarbetet mellan Jönköping University och Region Jönköpings län blir allt starkare. Vårt samarbete genomsyras av ett ömsesidigt lärande med utvecklingsmöjligheter för hela regionen och omfattar såväl breddat utbildningsutbud vid Jönköping University, delade anställningar som gemensamma satsningar inom forskning, säger Agneta Marell.

Porträttbild på man

Mats Bojestig - Årets Brobyggare

– Det känns väldigt viktigt att bygga broar mellan Jönköping University och Region Jönköpings län. Vi är verksamheter som behöver varandra, både för den regionala utvecklingen och för framtidens hälso- och sjukvård. Den forskning vi gör tillsammans inom flera olika spetsområden, bland annat kvalitetsarbete, patientsäkerhet och co-production, är betydelsefull och i framkant. Jag har glädjen att fortsätta arbetet som många i våra verksamheter drivit under lång tid, och jag vill säga ett stort tack för denna fina utmärkelse, säger Mats Bojestig.

Jönköpingsgalan innehöll förutom prisutdelning i tio kategorier seminarier med Per Schlingmann, debattör, författare och före detta politiker, samt Charlotta Melander, nationalekonom och professor vid Jönköping University. De talade bland annat hur vi tillsammans ska kickstarta Jönköping under och efter coronakrisen.

Om priset Årets brobyggare

Priset Årets Brobyggare går till en person, organisation eller företag som agerar som en positiv kraft och tar initiativ till aktiviteter som bidrar till att bygga broar mellan Jönköping University och samhället. Jönköping Universitys kopplingar i regionen och samarbeten med företag och organisationer är det som håller oss relevanta. I Jönköping Universitys nya mission förtydligas detta ytterligare genom formuleringen: Med förankring i regionen och med ett vidsträckt globalt engagemang bygger vi broar mellan vetenskap och samhälle - och utbildar framtidens förmågor.

Motivering Årets Brobyggare – Mats Bojestig

Med fokus på ömsesidigt lärande har Mats varit en drivande kraft i den gemensamma ambitionen med en ökad samverkan mellan regionen och Jönköping University. Han har förmågan att lyfta blicken och se utvecklingsmöjligheter för alla parter, och han tänker nytt när det gäller inkludering. Tillsammans talar vi om att bredda utbildningsutbudet vid JU, att ge personer möjlighet att ha delad anställning och att vi satsar gemensamt inom forskning. Mats har genom sitt engagemang fört diskussionerna framåt på ett för båda parter öppensinnat och vinnande sätt. Våra broar blir starkare via Mats!

Läs mer om galan och årets alla vinnare här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Presskontakt

Agneta Marell, rektor Jönköping University, 036-10 10 01
Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör, nås via Region Jönköpings läns presstjänst
010-242 30 40, press@rjl.se
För frågor om Jönköpingsgalan vänligen kontakta Jonas Lundin, projektledare, 0722-02 04 05


2021-02-26