Succé för digitalt Öppet hus

På grund av den rådande pandemin genomfördes årets Öppet hus på Jönköping University digitalt i stället för på campus – med succéartat resultat.

Skärmbild från Öppet hus

Hälsosektions (studerandeföreningen vid Hälsohögskolan) ordförande Erica Carlsson samtalar med programledaren Jonas Gallneby

I normala fall brukar Jönköping University (JU) genomföra Öppet hus på campus en lördag i mars, men på grund av rådande läge så genomfördes i stället årets upplaga digitalt. Fem olika direktsändningar, en för varje fackhögskola samt en gemensam för hela JU, genomfördes på YouTube under de första två veckorna i mars.

Under sändningarna kunde tittarna se intervjuer med personal och studenter och få fördjupad information om allt ifrån vilka program som erbjuds på JU till vad internationalisering och studentliv innebär. Alla fem sändningar hade Jonas Gallneby som ciceron och programledare. Tittarna hade även möjligheten att ställa frågor via en chat direkt till de medverkande. 

- Öppet hus var ett helt nytt koncept för oss i år. Att gå digitalt med fem livesändningar i stället för att bjuda in till en lördag på campus var en utmaning, men en utmaning vi gärna tog till oss, säger Jesper Johnsson, projektledare Öppet hus.

Antalet visningar visar att konceptet var framgångsrikt och att förväntningarna överträffades.

- Att Öppet hus i skrivande stund har haft över 4500 visningar på YouTube är också helt fantastiskt, vi har kunnat nå en mycket större grupp än vad vi normalt hade haft på campus! Det visar att vi valde rätt riktning och anpassade oss väl för årets situation. Alla inblandade förtjänar en stor applåd för sitt arbete, avslutar Jesper Johnsson.

Alla sändningar av digitalt Öppet hus går även att se i efterhand på JU:s YouTube-kanal.

Öppet hus på Hälsohögskolan

Öppet hus på Högskolan för lärande och kommunikation

Öppet hus på Jönköping International Business School (på engelska)

Öppet hus på Tekniska Högskolan

Öppet hus på Jönköping University

2021-03-16