App hjälper nyutexaminerade att hitta jobb i Jönköpingsregionen

En grupp före detta studenter från Jönköping International Business School (JIBS) Tekniska högskolan (JTH) har skapat en mobilapp som kopplar ihop arbetssökande studenter från Jönköping University (JU) med företag inom Jönköpingsregionen. Appen, som är utvecklad i samband med flera lokala partners, vill främja att studenter stannar kvar och arbetar i regionen efter examen.

image:Magnet Me/Unsplash

Tre före detta JU-studenter har utvecklat en jobb-app som heter Employchain som ger företag i Jönköping en databas över JU-studenter som söker arbete. För studenterna kommer appen att visa dem jobbmöjligheter från ett stort antal lokala företag, inklusive lokala nystartade företag, som inte alltid syns på rekryteringssidor.

- Vår app är som ett slags ”Tinder för jobbsökande”. I stället för att skriva CV kan studenterna skapa en profil på bara några minuter från sin egen mobiltelefon. Dessa profiler får lokala företag tillgång till, och de kan sedan kontakta studenterna direkt, säger före detta JIBS-studenten Jan-Phillip Arps, medgrundare och vd för Employchain.

Idén till Employchain kom från SIGMAs teknologihackathon som ägde rum på JIBS 2018. Utmaningen för deltagarna i hackathonet var att komma på något som kan utveckla regionen.

- Vi tror att Employchain kommer att hjälpa till att behålla talanger i Jönköping. Appen är anpassad för JU-studenter och den är snabb och enkel att använda. Vi tror att den är smidigare än andra rekryteringsappar på marknaden, säger Jan-Phillip Arps.

Förhoppningen är att appen kommer att underlätta även för företag, som kommer att få det enklare att leta efter lämpliga kandidater.

- Vi pratade med många rekryteringsföretag och vad de vill ha är högkvalitativa profiler och effektiva filter för att hitta rätt kandidat. Vår app ger dem en detaljerad inblick i studenter från alla fyra fackhögskolorna vid JU. Det kommer att visa dem vilket program en student har studerat och vilka färdigheter och erfarenheter denna utbildning har gett dem, säger Jan-Phillip Arps.

Besök Employchains webbplats för mer information. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ladda ner appen för Android och iOS

2021-04-06