Nominera Årets alumner på JU

För första gången delar Jönköping University (JU) gemensamt ut utmärkelsen ”Årets alumner” till tidigare studenter. Utdelningen sker under samma vecka som Akademisk högtid i september 2021 och priset ska gå till alumner som gjort framstående insatser inom sin yrkesroll eller som privatpersoner. Såväl studenter och personal vid JU som externa personer är välkomna att ge förslag på vilka alumner som ska nomineras vid respektive bolag inom JU.

Tre personer som samtalar med varandra.

Alumner är viktiga ambassadörer för Jönköping University och genom att instifta utmärkelsen ”Årets alumner” kan JU ge extra uppmärksamhet till tidigare studenter som gjort betydande insatser. Det kan till exempel handla om entreprenörskap och innovation, samverkan, samhällsengagemang eller en viktig kulturgärning. Priset delas ut för första gången i september 2021 men är tänkt att bli ett återkommande pris.

- Det här är ett ytterligare sätt för oss att visa blivande och nuvarande studenter och andra att vi värnar om våra alumner och är tacksamma för deras bidrag. Vi tycker det här är ett bra sätt att visa att vi är stolta över den skillnad som våra studenter gör och uppmärksamma några som utmärkt sig lite extra efter att de lämnat JU, berättar Mats Jackson, prorektor vid Jönköping University.

Läs mer om initiativet, kriterier för nomineringen och processen för att utse Årets alumner via den här länken: https://ju.se/alumner/arets-alumner.html

Nomineringen har öppnat! Via den här länken kan du nominera den du tycker ska bli årets alumn 2021 senast den 20 augusti.

2021-06-15