Drygt 3 100 nya studenter vid Jönköping University

Nya studenter på JU:s campus.

Dashab Rauf, Samuel Knutsson, Julius Borgvind och Klas Ekstrand är några av de drygt 3 100 nya studenterna vid Jönköping University.

Höstterminen är igång och den 26 augusti hade fler än 3 100 nya studenter registrerat sig för en utbildning vid Jönköping University (JU).

Ny utbildning, nya människor och ny stad. Intrycken är många för de nya studenterna vid JU. Rebecka Lai, Matvei Ershov och Amal Issa ska alla läsa Marketing Management på JIBS (Jönköping International Business School). Matvei är från Ryssland och ser fram emot de kommande åren.

– Det känns väldigt spännande. Skolan ser fin ut och det ska bli roligt att träffa nya vänner från hela världen. Sedan hoppas jag naturligtvis lära mig mycket och att studierna här kommer att hjälpa mig att nå mina framtida karriärsmål. Det var den främsta anledningen till att jag valde just Jönköping och Marketing Management, säger han.

Rebecka som kommer från Värnamo har valt Marketing Management och JIBS på grund av skolans internationella fokus.

– Det är en fantastisk chans att knyta många internationella kontakter. Som jag ser det har du hela världen här på Jönköping University. Jag ser också fram emot att studera en termin utomlands, säger Rebecka.

Amal som är från Syrien berättar att hon älskar Sverige.

- Det är ett så vackert land, allt är rent och fräscht, och människor är öppna och vänliga. Det gäller även skolan och vi känner oss verkligen välkomna!

Studenter vid JIBS (Jönköping International Business School).

Rebecka Lai, Matvei Ershov och Amal Issa ska alla läsa Marketing Management på JIBS (Jönköping International Business School).

Blev inspirerad att söka ljusdesign

Nora Rosendahl från Örebro och Alwa Pettersson från Ulricehamn ska läsa Ljusdesign på Tekniska Högskolan (JTH) vid JU.

- Jag känner ingen i Jönköping, men har en bekant som har pluggat Ljusdesign på JTH och hon inspirerade mig att söka hit, säger Nora Rosendahl.

Båda är taggade på att sätta igång med sina studier och tycker att overallkulturen bidrar till gemenskap och samhörighet på skolorna. Alwa Pettersson som bland annat har jobbat på lampavdelningen på Elon gillar Jönköping som stad och nämner att det är till JTH man kommer om man vill läsa ljusdesign.

Studenter vid JTH.

Nora Rosendahl från Örebro och Alwa Pettersson från Ulricehamn som ska läsa Ljusdesign på JTH är taggade på att komma igång med studierna.

”Säkert val för att få jobb i framtiden”

Dashab Rauf, Nyköping, Samuel Knutsson, Lidköping, Julius Borgvind, Göteborg och Klas Ekstrand, Stockholm, ska alla läsa Logistik och ledning på JTH.

- Min mamma tipsade mig om att välja den här utbildningen. Mycket handlar om logistik på stora företag och det händer mycket på det området. Det är en bred utbildning och det känns som ett säkert val för att få jobb i framtiden, säger Klas Ekstrand.

Julius Borgvind har en kompis tog examen från Logistik och ledning på JTH i våras och som rekommenderade honom att läsa den. En annan bekant till honom som jobbar med att rekrytera chefer har talat sig varm för JTH och tyckte att han skulle studera där om han fick chansen.

- Jag har bara hört positiva saker om JTH och Jönköping och det är inspirerande att vara här och träffa alla nya människor, säger Julius Borgvind.

Student vid HLK.

Bianca Hjerp Holmén från Falköping ska läsa HR inriktning psykologi på HLK. Bredden på utbildningen avgjorde för henne och Jönköping lockade som stad.

Bredden avgjorde

Bianca Hjerp Holmén från Falköping ska läsa HR inriktning psykologi på HLK (Högskolan för lärande och kommunikation). Hon var både förväntansfull och nervös under sin första dag på HLK. Bredden på utbildningen blev avgörande för hennes del. Dessutom lockade Jönköping som stad.
- HR känns som en bra blandning av olika ämnen som psykologi, juridik och ekonomi, säger Bianca.

Henriette Tang, ordförande i Hälsosektion, understryker att den första dagen alltid är full av förväntan, både från studenterna och från dem i utskotten.
- Det är fantastiskt att se de nya studenterna här eftersom campus har varit rätt tomt den senaste tiden, säger hon.

2021-08-26