Matilda Ernkrans besökte JU

Onsdag den 15 september besökte Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, Jönköping University (JU). Syftet med besöket var att få en inblick i Jönköping Universitys utbildningar och forskning samt att träffa studenter och fackliga representanter.

Människor går på campus på JU

Minister Matilda Ernkrans under sitt besök på JU tillsammans med rektor Agneta Marell och prorektor Mats Jackson.

Matilda Ernkrans besök på JU inleddes med lunch tillsammans med rektor, prorektor, samt representanter för studentkåren och personalorganisationer. Lunchen följdes av samtal och diskussion om framstående forsknings- och utbildningsmiljöer med representanter från fackhögskolorna.

Ministerns vistelse fortsatte med en promenad genom campus där besök i olika studiemiljöer gjordes, bland annat hos ortopedingenjörsutbildningen på Hälsohögskolan (HHJ). Där fick Matilda Ernkrans träffa andraårsstudenter vid ortopedingenjörsprogrammet som höll på med olika lärmoment. Hon fick också se HHJ:s gånglabb och medverka vid en undersökning för utprovning av benprotes av en patient som är amputerad under knäet och är volontär för studenterna vid ortopedingenjörsprogrammet. Ytterligare en studiemiljö som besöktes var Husqvarnasalen på Tekniska Högskolan (JTH).

Besöket avslutades på biblioteket där Matilda Ernkrans hade enskilda samtal med fackliga företrädare, studentkåren samt studenter från lärar- och sjuksköterskeprogrammen.

 

Programmet för ministerbesöket vid JU:

12.00 Lunch med representanter för studentkåren, personalorganisationer, rektor och prorektor
12.40 Inledning
13.00 Samtal och diskussion om framstående forsknings- och utbildningsmiljöer
13.30 Promenad genom campus och besök i studiemiljöer hos bland annat ortopedingenjörsutbildningen
14.30 Tid för media
14.50 Samtal med personal och studenter vid lärarprogrammet och sjuksköterskeprogrammet
15.10 Samtal med studentkåren
15.20 Samtal med personalorganisationer

2021-09-16