Kommunikationsdagen JKPG samlade branschens experter

Den 17 november livesändes Kommunikationsdagen JKPG från tv-studion på Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) vid Jönköping University. Branschdagen lockade i år 110 deltagare som fick lyssna på föreläsare med olika perspektiv och infallsvinklar på kommunikation.

Varje år arrangerar studenter som läser Medie- och kommunikationsvetenskap (MKV) på HLK Kommunikationsdagen JKPG och i år bestod projektgruppen av fem personer. Att anordna ett stort event som detta har sina utmaningar och att genomföra det digitalt ställer ytterligare krav.

Från TV-studion

– En stor skillnad är ju allt det tekniska bakom. Allt ifrån ljud och ljus till uppkoppling och kameror. Med ett digitalt event vet man egentligen inte exakt hur det kommer bli förrän det faktiskt äger rum, det gjorde det hela till en skräckblandad förtjusning, berättar projektgruppen.

Syftet med Kommunikationsdagen JKPG är att erbjuda en mötesplats för olika aktörer inom kommunikationsområdet och att föra samman branschen, MKV-programmet och forskningen.

”Vi är alla jättenöjda med hur dagen blev”

Projektgruppen för Kommunikationsdagen JKPG

Projektgruppen (Elin Moberg ej med på bilden) från vänster: Lisa Backlund, Alicia Forsström, Josefine Kinnvall och Tilda Wredberg.

Studenterna i projektgruppen, Elin Moberg, Lisa Backlund, Alicia Forsström, Josefine Kinnvall och Tilda Wredberg tycker att det har varit givande att jobba med eventet och att dagen blev lyckad, trots lite teknikstrul.

– Vi är alla jättenöjda med hur dagen blev och det verkade talarna också vara med tanke på den fina respons de gav oss efteråt. Vi arbetade med de förutsättningar vi hade och gjorde det absolut bästa av situationen. Lite teknikstrul är väl bara förväntat under en direktsändning – och det löste vi ju bra, säger projektgruppen.

Föreläsningarna under Kommunikationsdagen

Anders Björklund, vd och grundare av byrån Zooma, berättade under sin föreläsning att för att lyckas med att digitalisera arbetssätten i en organisation behöver man förstå och utgå från människors förväntningar och beteende under titeln ”Hitta rätt i den digitala djungeln”.

Peter Martin Berglez, professor på HLK, berättade om masterutbildningen Sustainable Communication och om hur behovet av kommunikationsexperter ser ut inom hållbarhetsbranschen och vad det är som gör just det karriärsvalet så spännande.

Gabriella Fäldt, kommunikatör med ansvar för övergripande budskap på Jönköpings kommun, tog sedan över med sin föreläsning ”Att beröra och förföra en publik”. Gabriella talade om hur man väcker känslor och uppmärksamhet under ett föredrag och hur du behåller magin hela vägen.

Hannah Sturesson Ekeroos, kommunikatör på Domstolsverket, berättade om resan som ett tjugotal domstolar genomgått under sina fem år på sociala medier i sin föreläsning ”Domstolar på sociala medier”.

Helena Nordström, vd och grundare av Placebrander, gav tips om hur man kan skapa attraktion kring en plats och inspireras av goda exempel från världens hörn under sin föreläsning ”Konsten att marknadsföra en plats”.

Anders Nyström, strateg/partner på den digitala byrån Daybright, pratade om hur marknadsföring idag är komplext och kräver lagarbete med flera unika kompetenser. ”Räkna kronor, inte likes!” var titeln på hans föreläsning.

Årets keynote speaker var Nikki Amini, känd från bland annat tv-programmet Idol. Nikki höll en inspirationsföreläsning om hur alla kan bli en stjärna i sitt eget liv. Hon berättade om sin egen karriär och hur du kan stärka ditt personliga varumärke. Föreläsningen avslutades med en frågestund.

Läs mer om Kommunikationsdagen JKPG här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2021-11-26