Jönköping International Business School rankad bland de bästa handelshögskolorna i Europa av Financial Times

Måndagen den 6 december publicerade Financial Times (FT) sin ranking ”European Business Schools Ranking 2021”, med de 95 högst rankade handelshögskolorna i Europa. För första gången finns Jönköping International Business School (JIBS) vid Jönköping University med på listan.

Jönköping International Business School tar plats på Financial Times lista över de bästa handelshögskolorna i Europa

”European Business Schools Ranking” är en av de mest erkända och allmänt citerade rankingarna av handelshögskolor. Rankingen baseras på de totala poängen som varje skola har uppnått i tidigare programrankningar som Financial Times gör där skolan funnits med. Den mäter handelshögskolans prestationer utifrån flera indikatorer, allt från löner och karriärutveckling för utexaminerade till internationellt fokus, rörlighet och mångfald bland forskare och lärare. Rankingen används av studenter och arbetsgivare över hela världen för att jämföra skolor och utbildningsprogram.

-Financial Times ranking är en bekräftelse på kvalitet och inflytande och ett erkännande av vår internationella relevans. Den bygger på och stärker vår förmåga att attrahera och behålla högkvalificerade studenter, fakultet och personal, säger Jerker Moodysson, vd och akademisk ledare på JIBS.

JIBS utbildningar är forskningsbaserade med solida kopplingar till det internationella näringslivet. Som del av sin strategi strävar JIBS efter att attrahera studenter, forskare och lärare med olika bakgrund. Förutom anställbarhet och karriärutveckling för utexaminerade får skolan höga poäng när det kommer till andelen kvinnliga och internationella medarbetare.

– Vi jobbar hårt för att kunna erbjuda bästa möjliga utbildning och den mest spännande akademiska miljön inom våra kompetensområden. Rankingar som denna visar att det är möjligt att nå framgång och globalt genomslag även för en mindre skola utanför storstadsregionerna, säger Jerker Moodysson.

Vid sidan av JIBS finns ytterligare två svenska handelshögskolor med på listan; Handelshögskolan i Stockholm och Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

Se hela European Business Schools Ranking 2021

2021-12-06