Studenter ger sin bild av JU i ny YouTube-serie

Anmälan till höstens utbildningar är nu öppen och för att hjälpa blivande studenter att välja studieort har Jönköping University (JU) lanserat en ny YouTube-serie – Point of JU Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I en serie samtal diskuterar JU-studenter med varandra om hur det är att studera på JU, om sina erfarenheter av studentlivet och om sina framtidsdrömmar. YouTube-serien har visat sig vara mycket populär med mer än 700 visningar hittills för det första avsnittet och allt pekar på höga tittarsiffror även för kommande avsnitt.

Studentambassadör Tindra är programledare för Point of JU

Point of JU baseras på verkliga frågor som skickas in till högskolans webbsida ju.se/studera.

Under våren kan studenter som är nyfikna på livet på JU ta del av Point of JU. Serien baseras på verkliga frågor som skickas in till högskolans webbsida ju.se/studera av presumtiva studenter och nuvarande studenter från JU:s fyra fackhögskolor ger i avsnitten sina uppriktiga och personliga svar på dessa frågor.

I serien diskuterar studenterna ämnen som varför de valde att studera på JU, hur de gick till väga för att ansöka till sitt program, hur de löste praktiska saker som boende, vad de tycker om studentlivet och mycket annat.

Programledare för Point of JU är Tindra Falk, som själv studerar tredje året vid Jönköping International Business School.

-Den här YouTube-serien handlar inte om bra slogans eller coola reklamfilmer. Den handlar helt enkelt om studenter som pratar med andra studenter om sina utbildningar och sina val på ett avslappnat och personligt sätt, förklarar hon.

Att samla studenter för att prata om sina utbildningar på det här sättet kan enligt Tindra leda till nya insikter om ett program.

– I ett av avsnitten pratade jag med en student om mitt eget program – International Management. Han lyfte fram hur relevant programmet är utifrån hur samhället ser ut idag med ett antal exempel, medan jag skulle ha fokuserat på den internationella aspekten av programmet. Ibland antar man att alla andra i klassen har valt utbildningen av samma anledning som man själv. Så är det inte alltid och att vi kan ha två så olika tolkningar av samma program visar hur mångsidig utbildningen är, säger Tindra.

Three students sit in conversation in a campus setting. They have microphones in front of them and cameras in the foreground filming them.

Tindra Falk (till höger) pratar med JU-studenterna Philip och Adina, i ett avsnitt av Point of JU.

Serien har hittills fått mycket bra tittarsiffror. Det första avsnittet har redan över 700 visningar, och det andra avsnittet, som sändes för några dagar sedan har än så länge 400 visningar. Den siffran lär dock öka markant när avsnittet legat uppe lite längre. Denise Permerud, teamledare för studentrekryteringen, menar att serien är ett viktigt tillskott under JU:s antagningsperiod.

– Vi vet att det är ett stort beslut att välja var man ska studera och ett beslut som kan vara svårt att ta för blivande studenter. Konceptet till serien bygger på att vi ville att svaren på deras frågor skulle komma från våra nuvarande studenter, som själva gått igenom samma process. Genom att dela med sig av sina egna erfarenheter av högskolan och studierna ger studenterna i avsnitten tittarna en autentisk bild av JU, säger Denise.

Vill du veta mer?

För att titta på Point of JU, besök JU’s YouTube Channel. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

JU:s nationella anmälan är öppen till den 19 april.
För mer information om JU:s utbildningar, besök ju.se/studera.


2022-03-15