Kick Off Festival 2022

Efter tre år av väntan är den tillbaka – Kick Off Festival, studenternas egen festival som arrangeras av Jönköpings Studentkår. Lördag 27 augusti förvandlas campus till ett sprakande festivalområde fyllt med glada och förväntansfulla studenter, musik, tre scener och en food court. Allt som man kan önska av en festival!

Unik festival - av studenter, för studenter

Ansökningssperioden för hösten har precis stängt, och vi börjar blicka framåt mot augusti och terminsstart och att få välkomna alla nya studenter. Dessutom kan vi med glädje berätta att Kick Off Festival kommer tillbaka för att återigen sätta punkt på insparksveckan. Festivalen som arrangeras av Jönköpings Studentkår är unik i sitt slag, på så sätt att den arrangeras av studenter, enbart för JU:s studenter.

Campus förvandlas till ett sprakande festivalområde

Lördag den 27 augusti händer det! Det som till vardags är ett vanligt campus, förvandlas för en helg till ett sprakande festivalområde fullt av sång, dans och glada studenter. Området spärras av, tre scener sätts upp, och en food court tar plats – precis som på vilken festival som helst.

Tre scener - main stage, club stage och Red Bull stage

På huvudscenen i år kommer studenterna kunna se framträdanden från:

  • Hoffmaestro
  • Svea
  • De Vet Du
  • Diskopunk
  • Michael Feiner

Dessutom finns två mindre scener, club stage och Red Bull stage, för de som är ute efter annan musik eller stämning. Artisterna för de scenerna presenteras senare under året.

folkhav på konsert

Trygghet och säkerhet

Faddrar och representanter

Under hela insparken arbetar cirka 600 faddrar som utbildats i ledarskap och första hjälpen, för att se till att du som ny student känner dig trygg och inkluderad i alla arrangerade aktiviteter. Dessutom kommer det att finnas representanter från JU på plats så att det alltid finns någon att vända sig till.

IQ-certifierat arrangemang

Insparken och festivalen är precis som tidigare IQ-certifierade, vilket är ett kvitto på att Studentkåren tillsammans med Jönköping University arbetar för att minska drickandet hos studenter. Under festivalen kommer det finnas gratis vatten, läsk och andra alkoholfria alternativ att tillgå för studenterna.

2022-04-29